Annonce
Sport

9180 tilskuere så Danmark vinde i Viborg

Danmark - Montenegro, A-landskamp, venskabskamp , Viborg Stadion

Det danske landshold vandt med 2-1 over Montenegro foran 9180 tilskuere på Energi Viborg Arena.

Annonce

Det danske A-landshold er ubesejret på Energi Viborg Arena.

Mandag aften vandt Morten Olsens tropper med 2-1 over Montenegro og fik dermed en resultatmæssig fin generalprøve før den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Serbien på lørdag.

I begyndelsen af kampen virkede det til, at det danske landshold havde tænkt sig at give publikum i Viborg en stor fodboldfest. Danskerne blæste virkelig til angreb og det brændte i de første minutter gevaldigt på foran Montenegros mål.

Presset løjede dog af og langsomt begyndte Montenegro at bevæge sig ned mod Kasper Schmeichel, der ikke havde meget at lave i kampens første kvarter. Den danske defensiv så heller ikke skarp ud, da Manchester City-spilleren Stevan Jovetic udnyttede gæsternes første mulighed til at bringe udeholdet på 1-0.

Det fik støjniveauet fra publikum til at aftage en smule. Danmark spillede herefter mere fantasiløst og langsomt og der skulle gå endnu et kvarters tid inden danskerne vågnede op til dåd. Pierre Emile Højbjerg havde en god tur, der endte med at han sendte bolden på stolpen fra en spids vinkel, men den største chance for udligning tilfaldt en ellers anonym Yussuf Poulsen, der kom godt til vejrs i forbindelse med et hjørnespark, men headede langt forbi.

Efter pausen var Danmark i førersædet hele vejen. Montenegrinerne var ikke synderligt interesseret i at bidrage med offensivt spil og prøvede at ødelægge den danske rytme ved at lave masser af frispark og falde om i græsset efter nærkampe med danskerne. Pierre Emile Højbjerg havde et par gode danske forsøg, men forløsningen kom først efter 70 minutter, da Christian Eriksen udnyttede et flot oplæg fra Yussuf Poulsen og sendte bolden i nettet til 1-1.

Danskerne skiftede meget ud og fik ikke for alvor lagt trykket på Montenegro, der havde et enkelt godt langskud som bedste forsøg efter pausen.

Med fem minutter tilbage blev Lars Jacobsen så væltet i Montenegros felt og dommeren pegede til stor jubel for publikum på pletten. Indskiftede Viktor Fischer tog ansvaret og fik stemningen til at stige blandt de 9180 tilskuere, da han sikkert gjorde det til 2-1.

Læs mere om kampen i Viborg og se masser af billeder senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce