Annonce
Håndbold

Aalestrup rykker op i 2. division: - Nu skal der festes

Aalestrup IF har sikret sig oprykning til 2. division med tre spillerunder tilbage af indeværende sæson. Foto: Aalestrup IF
Der resterer fortsat tre spillerunder i 3. division, men suveræne Aalestrup IF sikrede sig søndag eftermiddag oprykning til 2. division efter en storsejr på udebane mod Vestbjerg IF.

3. division, herrer: Aalestrup IF har været suveræne gennem hele sæsonen. 15 sejre, tre uafgjorte og bare ét nederlag er det blevet til i de 19 første kampe, og selvom der fortsat resterer tre spillerunder, har de gråklædte allerede sikret sig direkte oprykning til 2. division.

Der skulle blot en sejr til i søndagens udekamp mod Vestbjerg IF, og den blev spillet hjem uden problemer.

Båret frem af 150 medrejsende Aalestrup-supportere vandt Jesper Olesen og kompagni med hele 23-33 i en kamp, som aldrig nåede at blive spændende.

- Vi havde på forhånd snakket om, at Vestbjerg havde to rigtig gode spillere. De valgte så kun at stille op med den ene, og det gjorde tingene 40-50 procent lettere, sagde den spillende træner Jesper Olesen, som var godt tilfreds med kampens forløb.

- Jeg tror godt, at Vestbjerg vidste, at de var underdogs. De mandsopdækkede to af vores spillere til at starte med, og de prøvede at skabe splid. Det lykkedes ikke for dem. Vi lavede 33 mål, og med lidt held kunne vi snildt have lavet på den gode side af 40. Det var en koncentreret og kontrolleret indsats, fortalte Jesper Olesen, der ikke følte, at hans mandskab var ramt af nerver forud for opgøret.

- Vi talte om, at det her var en håndboldkamp som alle andre. Vi vidste, at hvis vi ikke vandt denne, så havde vi stadig tre chancer for at rykke op. Vi kørte bare på fra første fløjt, og vi spillede frit, hvilket var præcis det, vi ville.

Annonce

Kampen i tal

Vestbjerg IF - Aalestrup IF 23-33 (10-15)

Håndbold, 3. division, herrer

Mål for Aalestrup: Jesper Olesen 9, Christoffer Sørensen 7, Rasmus Jalk 4, Morten Olesen 4, Nikolaj Mortensen 3, Simon Antonsen 2, Mark Laursen 2, Mikkel Høgh Nielsen 1, Søren Mortensen 1

Modnet mandskab bliver sammen

Selvom Aalestrup nærmest er gået fra sejr til sejr, så har spillet af og til været til den tvivlsomme side. Flere gange i løbet af sæsonen har Jesper Olesen berettet om grimme sejre.

Men netop de grimme sejre, og det at kunne vinde, selvom spillet ikke fungerer, peger på, at holdet er blevet modnet i forhold til de seneste sæsoner.

- Vi har tidligere knækket fuldstændig, når vi har ramt noget modgang, men det har vi ikke gjort i år. Vi har haft en håndfuld af de her grimme kampe, hvor vi stadig har vundet. Sidste år blev sådanne kampe smidt længe inden, at de var færdigspillet, sagde Jesper Olesen, som især kom med ros til klubbens unge spillere.

- De unge er virkelig trådt i karakter. Man kan godt mærke, at de har fået et ekstra år på bagen, og det giver også håb i forhold til den videre udvikling.

I håndbold er der enorm forskel på 2.- og 3. division. Både håndboldmæssigt og fysisk skal Aalestrup-spillerne lægge på henover sommerferien, men Jesper Olesen er ikke i tvivl om, at de gråblusede kan skabe røre i den stærke række.

- Jeg er sikker på, at vi kan være med deroppe. Vi har et spændende hold, og jeg er faktisk slet ikke bekymret. Derudover har jeg den helt samme trup igen næste år, og det er jeg rigtig glad for, sagde Jesper Olesen.

Pokkers mange bajere

Aalestrup har stadig tre kampe tilbage i 3. division, og selvom den videre skæbne nu er afgjort, vil holdet fortsat gøre sit for at tage de sidste seks point.

Men først skal der festes. Også selvom det er søndag.

- Vi skal have pokkers mange bajere nu her, og så skal vi hjem og hygge os. Vi skal have det hammer-godt med hinanden til langt ud på natten. Den skal have fuld ild, selvom vi står her på en søndag eftermiddag, forsikrede Jesper Olesen.

Har du taget fri i morgen?

- Det kan jeg love dig for, at jeg har.

Spillende cheftræner Jesper Olesen har været en krumtap både på og udenfor banen gennem hele sæsonen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Der var stor jubel i Vestbjerg. Nu venter en lang fest hjemme i Aalestrup. Foto: Aalestrup IF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce