Annonce
Viborg

Projektet kuldsejlede i Viborg: Nu får Aarhus og Aalborg måske geotermi-varme

Med A.P. Møller i ryggen kan Aarhus og Aalborg måske få geotermisk varme i fjernvarmerørene. Arkivfoto: Preben Madsen
Det, der kuldsejlede i Viborg for syv år siden, kan blive en realitet i Aarhus og Aalborg: Fjernvarme fra vand i undergrunden.

Aarhus/Aalborg: Med A.P. Møller-selskab i ryggen kan landets næststørste og fjerdestørste by, Aarhus og Aalborg, måske snart blive forsynet med fjernvarme hentet op fra undergrunden.

Energistyrelsen har netop givet tilladelse til efterforskning og indvinding af geotermisk energi i to udvalgte områder ved de to store byer, hvor det vurderes, at der er gode muligheder for at hive energi op af undergrunden. I første omgang skal der bores efterforskningsbrønde for at afdække mulighederne for at udnytte det varme vand kommercielt til fjernvarmeforsyning.

- Verden står med en enorm klimaudfordring. Derfor er det meget positivt, at der er interesse i at udnytte den grønne geotermiske energi, som bogstaveligt ligger under fødderne på os, siger klima-, forsynings- og energiminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Han ser store muligheder i at udnytte geotermi i stor skala som en ny dansk eksportmulighed inden for energiforsyning.

- Der er et stort potentiale både i forhold til den danske varmeforsyning og i fremtidige eksportmuligheder af dansk viden og teknologi på området, siger energiministeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ny medieansvarlig i Mediehuset Viborg

112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce