Annonce
Viborg

Accept af tilsynets afgørelse

Endnu et hængeparti fra det kuldsejlede geotermi-projekt i Kvols er med afgørelsen fra Forsyningstilsynet faldet på plads. Arkivfoto: Morten Dueholm
Hverken Viborg Fjernvarme eller Energi Viborg vil anke afgørelsen fra Forsyningstilsynet om, at langt de fleste udgifter til geotermiprojektet skal lægges på varmeprisen.

Viborg: Alt tyder på, at afgørelsen fra Energitilsynet om, at alle udgifter til det fejlslagne geotermiprojekt i Kvols - med undtagelse af 7,5 millioner kroner - kan afregnes i form af højere varmepriser, bliver den endelige udgang på den del af projektet.

- I sin tid var vi enige med Viborg Fjernvarme om at sende den foreløbige afgørelse videre til Energiklagenævnet, som sendte sagen tilbage til Forsyningstilsynet. Her fastholder man så den foreløbige afgørelse om, at 7,5 millioner kroner er gået til produktionsboringer og derfor ikke kan lægges på varmeprisen. Så giver det jo ikke nogen mening at anke den endelige afgørelse.

Det siger direktør i Energi Viborg Christian Hagelskjær, som understreger, at det er op til bestyrelsen at træffe den endelige beslutning på et møde den 13. maj.

- Men jeg indstiller til bestyrelsen, at vi ikke skal anke afgørelsen og dermed få lukket den del af geotermiprojektet, siger Hagelskjær.

Annonce

Sten i skoen er væk

Hos Viborg Fjernvarme kommer den nyvalgte formand, Kristian Brøns Nielsen, med en tilsvarende udmelding.

- Jeg er først og fremmest glad for, at vi nu får den sag afsluttet, så vi kan komme videre med konstruktive forhandlinger om, hvordan varmeforsyningen skal strikkes sammen fremover. At der ikke var faldet en afgørelse i sagen har været en sten i skoen, siger Kristian Brøns Nielsen.

Han er også rigtig godt tilfreds med, at Energi Viborg har betalt regningen for geotermiprojektet de seneste år, så afgørelsen ikke fører til, at der nu kommer ekstraregninger til varmeforbrugerne.

Tilbage er nu at afklare fordelingen af de 7,5 millioner kroner, hvor den afgående formand for Viborg Fjernvarme, Klaus Keller, på generalforsamlingen fastslog, at regningen skal deles med de fire varmeværker - Overlund, Stoholm, Løgstrup og Skals - som oprindeligt var med i geotermiprojektet, der blev stoppet i sommeren 2012.

Efter hans beregninger skal de fire værker betale tilsammen 2,7 millioner kroner.

- Vi sætter os meget hurtigt sammen med de fire varmeværker, og så tror og håber jeg, at vi når frem til en løsning, som alle kan leve med, siger den nyvalgte formand for Viborg Fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce