Annonce
Livsstil

Adam Duvå Hall: - Jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle ende i "Go’ morgen Danmark"

- Der er nogle tidspunkter, hvor ens liv pludselig nulstilles, og man træffer et valg. Jeg valgte på et tidspunkt at sige, at nu skulle jeg gøre nogle mere voksne ting, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
Tv-vært Adam Duvå Hall havde engang en fornemmelse af, at han aldrig ville blive voksen. I dag er den morsomme radiomand så rykket både ud af radiostudiet og storbyen, mens kæreste og børn fylder mere og mere. At han tilmed er blevet vært i ”Go’ morgen Danmark” var nok ikke noget, den antiautoritære unge version af ham ville have hyldet. Men i dag føles det faktisk fuldstændig, som det skal.

12. november 1998 vågner den dengang 23-årige Adam Duvå Hall noget desorienteret op. Han sidder på et fly, men han er ikke sikker på, hvorfor han befinder sig om bord på det. Øjnene er trætte, og hans ånde lugter, som en lang bytur med en blandet pose alkohol nu engang gør.

Omkring ham sidder en gruppe af hans venner, og stille og roligt går det op for ham, hvad det er, han og kammeraterne er i gang med.

Efter en vellykket J-dag, hvor julebryggen har sparket igennem, har vennegruppen fået en - synes de selv - brillant idé. De har en fælles bekendt, der bor i New York City, og han skal da besøges. Turen gik direkte i lufthavnen, nødpas blev udstedt, billetter købt, og kort efter sin opvågnen står Adam Duvå Hall derfor i metropolen på den amerikanske østkyst.

Sammen med gutterne får han investeret i tandbørster, underbukser og andre fornødenheder. Og så skal der ellers findes en telefonboks, så kæresterne hjemme i Danmark ikke bliver alt for urolige over at vågne op uden deres respektive partnere i dobbeltsengen.

- At blive voksen opleves i små glimt, og den dag i kan jeg jo konstatere, at New York-turen bestemt ikke var et af dem, smiler Adam Duvå Hall, mens vi leder efter en kaffebar.

For 22 år siden var han på vej fremad som en hurtigsnakkende og -tænkende radiovært udklækket fra DR’s talentordning. Der var fuld fart på, men i dag er det anderledes. Han huskede at stille p-skiven, da han parkerede for lidt siden, og om nogle timer skal han hente ungerne og have dem med hjem til rækkehuset lidt nord for den danske hovedstad.

- Der er nogle tidspunkter, hvor ens liv pludselig nulstilles, og man træffer et valg. Jeg valgte på et tidspunkt at sige, at nu skulle jeg gøre nogle mere voksne ting. Min kæreste og jeg tog en lagerstatus og besluttede, at vi skulle være forældre, og det fører jo pludselig en voksenting som kørekort med sig, hvis hverdagen skal kunne hænge sammen.

Adam Duvå Hall

Er født 7. juli 1975.

Han begyndte sin karriere i medieverdenen på DR’s talenthold i 1999. Han var fra 2004 til 2006 vært sammen med Mads Vangsø på landeplagen ”Monkey Business” på P3 og fra 2008 til 2011 vært sammen med Sara Bro på ”Formiddagen med Adam og Sara” på samme kanal.

Han har siden været vært på flere tv-programmer som ”Torsdag i 2’eren”, ”Go’ røv & go’ weekend”, ”Fristet” og ”Jeopardy” og for Melodi Grand Prix hele tre gange - fra 2006 til 2008.

Han deltog i efteråret 2018 i ”Vild med dans”, hvor han røg ud efter et par programmer.

Adam Duvå Hall er i dag fast vært på ”Go’ morgen Danmark” på TV2.

Han er gift med marketing manager Christine Gjødsbøl Jensen, som han har to børn, Sonny og Norma, med.

Skemaer og lim

Efter at have bestilt en kaffe med et minimalt skvæt mælk læner 44-årige Adam Duvå Hall sig tilbage i den høje stol i baren. Han har endnu ikke mentalt sluppet turen til New York City.

- Jeg har ofte tænkt over, om jeg mon ville blive ved med at være en drengerøv hele livet, siger han og takker, da kaffen bliver serveret:

- Folk sagde ofte til mig, at jeg havde svært ved at binde mine egne snørebånd, og det lyttede jeg helt ærligt ikke synderligt meget til. Men en dag gik det op for mig, at de måske havde ret, og min impulsive reaktion var at modarbejde det i de første mange år.

Adam Duvå Hall var nemlig ikke et sted i sit liv, hvor forpligtelser var noget, der stod højt på prioriteringslisten. Det gjorde gak og gøgl til gengæld. Han var både satirens og radiovildskabens stemme i begyndelsen af det nye årtusinde. Sammen med Mads Vangsø stod han bag det populære eftermiddagsprogram ”Monkey Business” på P3, mens han sideløbende optrådte i DR-programmerne ”Go’ røv & go’ weekend” samt ”Torsdag i 2’eren”.

- Jeg har været virkelig privilegeret eller udfordret - alt efter hvordan man ser det - for det, jeg har lavet, har givet plads til at være spontan. Det er svært at gå ud af et rum, hvor der er højt til loftet, men på et tidspunkt er det på tide at træde ind i et hjem, du gør til dit eget. Det, jeg efterhånden opdagede, var, at det er fint nok at sige nej til at være på farten sommetider, for ens forhold er det, der er livets lim, siger han og tager en tår kaffe:

- Der er ofte en idé hertillands om, at livet er et skema, hvor man skal skabe en slags struktur i hverdagen og drømmene. Det oplever jeg især efter, at jeg er blevet far. Det er noget med, at drengerøvsturene pludselig aftales et halvt år i forvejen, selvom de sagtens kunne have været impulsive. For det er jo fuldstændig ligegyldigt, om du sidder på et vinslot i Frankrig, så længe du bare er sammen med dine venner. I taler jo alligevel om de samme ting, og I griner ad de samme jokes, uanset hvor I er. Derfor tror jeg stadig på impulsivitet, men jeg er blevet mere voksen i den forstand, at jeg holder mig mere til rammerne, end jeg gjorde før i tiden. Skemalægningen sørger på en eller anden måde for gunstige betingelser, når det kommer til at få parforholdslimen til at klistre.

Annonce

Knap så anti

Adam Duvå Hall lever et liv ret langt fra det, han selv voksede op i. Opvæksten foregik på Christianshavns skæve brosten, hvor beskyttelsen ikke var særlig stor. Til gengæld gik det politiske engagement gennem marv og ben.

- Jeg solgte ”Nej tak til atomkraft”-klistermærker i min barndom, og derfor blev jeg jo involveret i verden på en anden måde, end børn bliver i dag. Jeg tror egentlig, det var meget godt at blive gjort opmærksom på de ting, der ikke var så rare, for hvis man skjuler fakta før børn, bliver de jo chokerede en dag. Måske er det også derfor, vi ser så mange unge, der for tiden er angste for verdens tilstand. At de så bruger denne angst til at engagere sig i klodens fremtid, gør mig meget optimistisk på vores alles vegne, og det sender mig sådan set tilbage til mine egne barndomsidealer, siger han og forklarer, at han voksede op blandt venner, der var ret ”anti”.

- Flere af dem var ganske enkelt nogle rødder, men jeg formåede på en eller anden måde altid at smutte, inden det gik for vidt. Det var uden tvivl Christianias indflydelse, der gjorde sig gældende, og ordensmagten var ikke vellidt i min omgangskreds. I dag er jeg taknemmelig for politiet på samme måde, som jeg er for sygeplejersker, for politiet har jo nærmest udviklet sig til at være socialarbejdere, der skal høre på alt muligt, som sådan set ligger uden for deres ressortområde.

- Måske er jeg blevet voksen, eller også er jeg bare begyndt at se verden på en mere fornuftig måde - eller også er jeg blevet mere magelig og tilpasningsdygtig, griner han og drejer sin kop lidt rundt, imens han fortaber sig i en tanke:

- Men jeg vil nu stadig mene, at man skal være ”anti” sommetider. Hvis alle er enige, så flytter vi os jo ingen steder. Jeg går for eksempel ind for en mere lempelig lovgivning, når det kommer til hash, men jeg ryger det aldrig selv, og derfor gider jeg egentlig heller ikke råbe op om det. Jeg holder mig som regel langt væk fra diskussioner. Især på internettet. Her kan jeg jo på Facebook skrive ”sikke et dejligt vejr det er i dag”, og så er der nogle, der svarer, at jeg skider på klimakrisen. Dér kan man virkelig tale om voksne mennesker, der opfører sig som små børn!

Tre hurtige til Adam Duvå Hall

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?- Succes fejres bedst ved at gøre sig endnu mere umage dagen efter.Hvornår har du sidst brugt mange penge?- Jeg har netop købt en rejse til Mexico, hvor jeg sammen med familien skal fortrænge mørket og regnen. Familieferie er vældig dyrt, hvis turen går længere end til Køge.Hvad er din indre alder?- Jeg er nok en konfirmationsklar 70-årig. Ellers synes jeg, min alder på 44 år er et dejligt sted i livet, og jeg forsøger at leve i overensstemmelse hermed.
Annonce

Kortlægning af livet

Den står hverken på radioløjer eller satire-tv for Adam Duvå Halls vedkommende længere. Tværtimod er han efter en karriere som quiz-vært hos både DR og TV3 endt som populær vært på TV2’s flagskibsprogram ”Go’ morgen Danmark”.

- ”Go’ morgen Danmark” har været med til at placere mig det sted, jeg er nu. Jeg er flyttet i rækkehus, og jeg kan godt lide den personlige og nære historie. Der ligger en god rytme i, at man videregiver menneskers fortællinger eller skaber gode oplevelser for seerne. Jeg er blevet voksen sammen med min kæreste, og ”Go’ morgen Danmark” er en del af den pakke, men min historie er nu ikke sådan én, hvor drengerøven er blevet omvendt. Min kæreste var også flyvsk, da vi mødte hinanden, men hun reddede mig alligevel på alle mulige måder. Jeg fandt ro med hende, og det under jeg alle, at de kan finde, siger han og forklarer, at hans yngre jeg formentlig ikke ville have forståelse for de valg, han har truffet de senere år.

- Jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle ende i ”Go’ morgen Danmark”, da jeg lavede radio på P3. Dengang følte jeg mig rebelsk, ja, nærmest utilpasset, og jeg aner ikke, hvad jeg skulle sige, hvis jeg mødte mig selv fra dengang. Den unge version af mig ville nok kalde Adam her i 2020 for en kliché. Så jeg må hellere lade være med at rende ind i ham, griner Adam Duvå Hall og tømmer sin kaffe, mens han tjekker telefonen.

Jo, p-tilladelsen gælder endnu, og hans egen vej videre er bestemt også noget, han ser frem til:

- Den alder, jeg har nu, er helt suveræn, synes jeg. Jeg hviler mere i mig selv, end jeg nogensinde har gjort før, men jeg er også begyndt at have det lange lys på. Når jeg ser på mine forældre, så er de lige gået på pension og er i gang med at realisere sig selv. Det fortæller mig, at man aldrig bliver færdig. Man kan altid opleve noget nyt, men med alderen accepterer man også, at det ikke er noget, man skal stresse over. Man får ikke kortlagt en brøkdel af verden i sit liv, men hvis man kan få kortlagt sig selv undervejs, er man i virkeligheden nået langt, tror jeg.

- Jeg har ofte tænkt over, om jeg mon ville blive ved med at være en drengerøv hele livet, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
Annonce

Løb skrigende væk

Nu skal der selvfølgelig ikke gå helt og aldeles zen i den. For krudt i røven har Adam Duvå Hall stadig, og han ser da også, at det er noget, han har givet videre til sine børn.

- Selvfølgelig har man lyst til at løbe skrigende væk nogle gange, når man har børn, men det voksne er jo så ikke at gøre det. Så må man trække på sin egen historie. Hvornår er jeg min egen far, og hvornår opdrager jeg, som min mor gjorde? Og kan jeg overhovedet nå til en enighed med min kæreste om, hvordan vi gør? Det tror jeg man kan, men det er da en udfordring sommetider, siger han og flækker over i et grin, der fører til en eftertanke om, hvordan børn på ny får én til at opleve den verden, man som voksen tager for givet:

- Børn stiller mange spørgsmål, som gør, at man pludselig skal tænke over noget, man ikke har skænket en tanke, siden man var seks år. Hvis mine børn spørger, hvorfor solen er gul og varm, så ender jeg hurtigt i en forklaring om, hvordan solen er afgørende for alt liv på jorden. Men samtidig er deres spørgsmål også ofte meget jordnære: Hvorfor må jeg ikke slå? Fordi så bliver folk kede af det, og det vil vi ikke have, at de bliver, siger han og forklarer, at de barnlige spørgsmål gør ham mere bevidst om, at han er blevet voksen:

- Det giver en større ro at få børn, fordi klanens overlevelse er sikret, men roen kommer nok mere gradvist til mig. Jeg tror ikke på, at man kan udskrive en hovedregel for sit liv, men jeg tror, at man bliver mere rolig med alderen, og det skal man huske at udnytte. Når man er ung, kan man jo ikke følge med sig selv, men jo ældre man bliver, jo mere kan man faktisk indfange af den person, man er.

- Jeg tror stadig på impulsivitet, men jeg er blevet mere voksen i den forstand, at jeg holder mig mere til rammerne, end jeg gjorde før i tiden, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
Annonce

Smukke ting i pipelinen

Alligevel er der også ting og sager, som den mere voksne og reflekterede version af Adam Duvå Hall ville ønske, han kunne lave om. Det er en sjov anekdote at være vågnet op på et fly over Atlanten, men til gengæld er der ikke meget sjov i ikke at have taget en uddannelse, mener han.

- Jeg kan stadig vågne op hjemme i privaten og tænke, at jeg burde have fået en ordentlig uddannelse, da tid var. At være kommet igennem DR og føle sig som en del af landsholdet er jo fedt, men kunne man ikke også have studeret et eller andet og være blevet klogere? Jeg kan godt frygte, at underholdning er det eneste talent, jeg har, men på sin vis accepterer jeg det så også, hvis det er sådan, det er. For jeg har det jo meget godt, siger han og læner sig frem og kigger på den tomme kaffekop:

- Det, der nok er gået allermest op for mig med årene, er, hvor sårbar jeg egentlig er. Ikke på en måde, der er ekstraordinær, for det tror jeg egentlig ikke den er, men når du stifter familie, forstår du pludselig, at du også har noget, du kan miste, hvis du ikke ranker ryggen og viser, hvad du kan.

Adam Duvå Hall bliver stille et øjeblik, men forklarer så, at han har været sammen med sin kæreste - som han stadig kalder ”kæreste”, selvom de er gift - i snart 15 år. Også det sætter tankerne i gang hos ham:

- Når folk i min alder bliver skilt, siger de ofte, at de kan leve som en ung og viril person igen, men når de så står i byen klokken fire om morgenen med hår, der ligner en blanding af salt og peber, og opdager, at deres verden har flyttet sig, slår det dem helt ud. Pludselig indser de, hvor ulykkeligt livet kan være, hvis man ikke ser fremad og omfavner sin alder. Det har jeg virkelig ikke lyst til at opleve. Jeg kan kun opfordre til, at man kæmper for sit forhold, for der er mange smukke ting i pipelinen.

- Måske er jeg blevet voksen, eller også er jeg bare begyndt at se verden på en mere fornuftig måde - eller også er jeg blevet mere magelig og tilpasningsdygtig, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
- Jeg solgte ”Nej tak til atomkraft”-klistermærker i min barndom, og derfor blev jeg jo involveret i verden på en anden måde, end børn bliver i dag. Jeg tror egentlig, det var meget godt at blive gjort opmærksom på de ting, der ikke var så rare, siger Adam Duvå Hall om sin opvækst på Christiania. Foto: Carsten Lauridsen
- Jeg kan godt frygte, at underholdning er det eneste talent, jeg har, men på sin vis accepterer jeg det så også, hvis det er sådan, det er. For jeg har det jo meget godt, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
- ”Go’ Morgen Danmark” har været med til at placere mig det sted, jeg er nu. Jeg er flyttet i rækkehus, og jeg kan godt lide den personlige og nære historie, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
- Den alder, jeg har nu, er helt suveræn, synes jeg. Jeg hviler mere i mig selv, end jeg nogensinde har gjort før, men jeg er også begyndt at have det lange lys på, siger 44-årige Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
Den står hverken på radioløjer eller satire-tv for Adam Duvå Halls vedkommende længere. Tværtimod er han efter en karriere som quiz-vært hos både DR og TV3 endt som populær vært på TV 2’s flagskibsprogram ”Go’ Morgen Danmark”. Foto: Carsten Lauridsen
- Jeg havde aldrig regnet med, at jeg skulle ende i ”Go’ Morgen Danmark”, da jeg lavede radio på P3. Dengang følte jeg mig rebelsk, ja, nærmest utilpasset, og jeg aner ikke, hvad jeg skulle sige, hvis jeg mødte mig selv fra dengang. Den unge version af mig ville nok kalde Adam her i 2020 for en kliché, siger Adam Duvå Hall. Foto: Carsten Lauridsen
Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Livsstil For abonnenter

- Vi er hinandens sparringspartnere

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Livsstil

Inges køkken: Tomatpie

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce