Annonce
Navne

Advokat Laurits Høy Gregersen fylder rundt

Laurits Høy Gregersen. Privatfoto
Advokat og eksil-viborgenser Laurits Høy Gregersen fylder den 12. marts 80 år.

80: Den 12. marts 1941 under besættelsen blev Laurits Høy Gregersen født i udkanten af Esbjerg. Slægten var fiskere og bønder. Moderen havde 12 søskende, som hed Høy.

Barndomshjemmet var delvist besat af tyskerne, som havde en vejspærring ved hovedvej 1.

Efter to landsbyskoler, mellemskole og realklasse blev Laurits optaget på Vestjysk Gymnasium i Tarm som selvvalgt mønsterbryder. Han læste jura i Århus, europæisk ret mv. i Frankrig i 1968 og blev advokat i Viborg, hvor han overtog landsretssagfører/borgmester Ringgård-Christensens bestalling.

I 1987 kom advokat Gregersen i landsdækkende aviser efter at have vundet en snes retssager for fraflyttede, almennyttige lejere, der var blevet afkrævet for ”nyistandsættelse” af boligen, selvom de kun skulle betale for eventuel ”misligholdelse”.

I 1990'erne gjaldt det præstegårdsforpagtere, som først efter en snes retssager mod menighedsråd og Landbrugsministeriet fik lov til at beholde og sælge værdien af deres mælkekvote, når de gik på pension.

Laurits Gregersen har altid været glad for at skrive om sine sager og holdninger, politik og oplevelser, læserbreve lokalt og nationalt, og har tre ringbind med eksempler i reolen.

Han var folketingskandidat i Kjellerup-kredsen et par år. I 40 år var han medlem af Junior Chamber, også i landsledelsen og som senator.

Privat er Laurits gift med Ulla Brita siden 1966. Hun er ergoterapeut og har været studiekredsleder for pensionister, blandt andet med en årlig bustur rundt i Europa med Laurits som guide. Ulla Brita blev udnævnt til årets viborgenser i 1995.

I dag er begge pensionister og flyttet til København efter deres døtre Marie-Louise, Kamilla og Sofie, og børnebørnene Julie og Nicole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce