Annonce
Viborg

Affaldssortering i bymidten udsat igen

Der kommer til at gå et stykke tid, før nedgravede containere med indkast over jorden kommer til at stå i midtbyen. Arkivfoto: Preben Madsen
Med nye, nationale sorteringsregler på vej giver det ingen mening at nedgrave affaldscontainere, som måske snart vil skulle graves op igen.
Annonce

Viborg: Det er stort set kun beboerne i Viborgs midtby, der endnu ikke sorterer deres affald, og det kommer de faktisk til at vente et stykke tid endnu på.

Godt nok skulle klima- og miljøudvalget på sit seneste møde langt om længe have taget stilling til, hvilken af tre mulige planer der skulle arbejdes videre med. Planer der er blevet udarbejdet i tæt samarbejde med områdets beboere.

Men, men, men - sådan skulle det ikke være, for der er kommet landspolitiske udmeldinger på tværs.

Ja, faktisk er der kommet så håndfaste udmeldinger om, at vores affald i fremtiden skal sorteres meget mere end i de fire sektioner, man i øjeblikket gør i Viborg, at det simpelthen ikke giver nogen mening at nedgrave affaldscontainere i middelalderbyen på nuværende tidspunkt.

- Vi ville risikere, at vi om ganske kort tid skulle til at grave dem alle sammen op igen og lave det hele om, og det vil vi ganske simpelt ikke, siger formanden for klima- og miljøudvalget, Torsten Nielsen.

På den baggrund udsatte udvalget behandlingen af sagen til et senere tidspunkt i løbet af året.


Vi må jo bare vente på klare retningslinjer, for vi vil altså gøre det rigtigt første gang, når nu vi skal i gang med at grave i midtbyen.

Torsten Nielsen, formand for klima- og miljøudvalget


Annonce

Uvist hvornår

Hvornår det så bliver, ja det er ikke fastlagt endnu.

- Rygtet vil vide, at de nye sorteringsregler kommer om "kort tid", men hvad det konkret betyder, det er jo ikke til at vide. Foreløbig har ingen set hverken cirkulærer eller lovforslag, og før det sker, kan vi ikke rigtig komme i gang, siger Torsten Nielsen.

Han synes, det er meget frustrerende ikke at vide, hvornår man kan komme i gang med at få midtbyen med i affaldssorteringen.

- Vi må jo bare vente på klare retningslinjer, for vi vil altså gøre det rigtigt første gang, når nu vi skal i gang med at grave i midtbyen, siger Torsten Nielsen.

Han synes for øvrigt, at det er ganske fornuftigt, at man nu laver ens sorteringsregler i hele landet.

- Men det havde nu været mere smart, hvis man havde gjort det fra starten. Nu risikerer mange kommuner jo, at man skal til at lave forholdsvis nye ordninger helt om, siger Torsten Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Annonce