Annonce
Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Jacob Neestrup har stor respekt for Fremad Amager, som især i kontrafasen er et uhyre giftigt hold. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Fredag aften kan oprykningsstriden blive afgjort, hvis Viborg FF skulle tabe ude mod Fremad Amager. Cheftræner Jacob Neestrup holder fokus på en svær opgave mod et hold, som især har vist skræmmende styrke i kontraspillet.
Annonce

Fodbold: Fredag aften er en afgørende aften i kampen om oprykning til Superligaen.

Det kan blive aftenen, hvor champagnepropperne kan springe i Vejle, som aktuelt fører med syv point ned til Viborg FF på andenpladsen.

Skulle Viborg FF tabe udekampen mod Fremad Amager samtidig med, at Vejle vinder i Vendsyssel, så vil afstanden ryge op på på 10 point - og da der efter fredag blot er ni point tilbage af spille om, vil oprykningen være Vejles.

Men det modsatte kan også blive tilfældet. Skulle Vejle snuble i Vendsyssel samtidig med, at Viborg FF vinder på Amager, vil Vejles forspring pludselig være skrumpet til fire point - og dermed kan benene muligvis begynde at ryste i Vejle, som i næstsidste spillerunde får besøg af VFF.

Alle disse spekulationer bruger Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup ikke krudt på.

Han har nemlig rigeligt at gøre med at forberede VFF-holdet på noget, som han betegner som en rigtig vanskelig opgave mod et formstærkt Fremad Amager-hold, som han har stor respekt for.

- Jeg ved godt, at vi har slået Fremad Amager to gange i denne sæson, men jeg anser det altså for at være et af rækkens bedste hold. Og vel også et hold, som gør sig tanker om at kæmpe med om oprykningen til Superligaen i næste sæson, siger VFF-træneren, som ikke mindst har set fredagens hjemmehold straffe sine modstandere i omstillingsspillet.

- Det er et vanvittigt godt omstillingshold. Og nok det bedste hold i ligaen på den del af spillet. Hvis man taber bolden mod Fremad Amager, så går det altså stærkt den anden vej, så vi skal virkelig være meget opmærksomme, siger Jacob Neestrup.

Annonce

Må ikke blive for åben

VFF har på det seneste spillet nogle meget livlige og ukontrollerede opgør - senest hjemmekampen mod Nykøbing.

Men det kampbillede vil Jacob Neestrup helst ikke se fredag aften.


Jeg ved godt, at vi har slået Fremad Amager to gange i denne sæson, men jeg anser det altså for at være et af rækkens bedste hold. Og vel også et hold, som gør sig tanker om at kæmpe med om oprykningen til Superligaen i næste sæson

Jacob Neestrup


- Kampen må ikke blive alt for åben og bølge alt for meget frem og tilbage. Vi skal være afklarede med, hvornår vi presser højt og hvornår vi står lidt lavere, så der ikke bliver for store rum at spille i. Og så skal vi have styr på, hvornår vi holder fast i bolden og hvornår vi spiller direkte, siger træneren.

Han har spottet, at Fremad Amager i flere kampe ikke har været så dygtige til at skabe noget i det etablerede angrebsspil. Og derfor er det bestemt ikke utænkeligt, at VFF i perioder vil overlade bolden lidt mere til hjemmeholdet.

- Men omvendt har det fungeret godt mod dem i de tidligere opgør, at vi har turdet tage fat i bolden. Så det vil blive en balancegang. Vi skal være modige med og uden bold, men mod må ikke blive til overmod, for så går det galt, siger han.

Annonce

Karantæne-karussel

Viborg FF har fået sat gang i en karantæne-karussel. Mandag aften sad Lars Kramer ude, mens det fredag aften bliver Alassana Jattas tur til at tage plads i skammekrogen.

For nogle spillerunder siden havde VFF en trussel om massekarantæne hængende over hovedet, da flere nøglespillere blot var et enkelt gult kort fra at få karantæne, hvilket fik Jacob Neestrup til at reagere.

Alassana Jatta, VFF, Viborg FF. Foto: Morten Pedersen

- Jeg har haft en snak med de fem-seks gutter, da det så allerværst ud i forhold til karantæner. Det havde været en katastrofe, hvis Kramer, Bonde, Grønning, Christian Sørensen havde fået gult kort i samme kamp. Det havde været en udfordring, men nu har det heldigvis været en per kamp, og det skal vi kunne håndtere, siger træneren, som derfor ikke lader sig gå på af, at han må undvære førsteangriberen fredag aften.

- Jeg vil ikke tale Jatta ned, men vi har i tre kampe undværet topscoreren Frederik Brandhof, og vi har altså vundet alle tre kampe. Og jeg synes, at vi hele tiden vinder noget bredde ved at give andre spillere mulighed for at spille. Så det bekymrer mig ikke, at vi mangler en dygtig spiller. Det var noget andet, hvis vi skal undvære tre-fire stykker på samme tid, siger træneren, som omvendt glæder sig over, at der i Jeff Mensah også er en nøglespiller på vej tilbage.

- Selvfølgelig vil Jatta give noget til vores spil, men det var ikke sikkert, at han alligevel skulle have spillet fra start. Vi kommer igen ind i et program med fire kampe på 13-14 dage - så lur mig om han ikke skulle være begyndt på bænken i nogle af de kampe, siger han.

- Vi har ikke den samme type i truppen, men vi har andre typer med ligeså god kvalitet, som kan gå ind og gøre noget godt mod Fremad Amager, siger Jacob Neestrup.

Få nyhedsbrev om Viborg FF

Gå ikke glip af nyt om Viborg FF.

 Vi har et nyhedsbrev til dig, der vil vide, hvad der sker i din klub, på og uden for banen, før, under og efter kampe. 

Gå ind på www.viborgfolkeblad.dk/nyhedsbrev. Vælg Viborg FF-nyhedsbrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce