Annonce
Viborg FF

Afgørende hul eller en ladeport af spænding ? Den slags taler Viborg FF ikke om

Kampen mod Esbjerg kan vise sig at blive voldsomt afgørende, da Viborg FF måske kan slå det afgørende hul til oprykningsrivalen. Men det er mere præstationen end mulighederne i tabellen, som træner Lars Friis tænker på.

Fodbold: Både journalister og fans af Viborg FF og Esbjerg har helt sikkert noteret sig, at det ikke helt er en almindelig kamp om tre point, som fredag aften skal udspille sig på Energi Viborg Arena.

Der falder ingen afgørelse i oprykningsstriden fredag aften - men udfaldet af kampen kan potentielt give et voldsomt tydeligt vink med en vognstang om, hvor spændende resten af sæsonen bliver.

Simpel matematik

Matematikken er nemlig ret simpel. En sejr til VFF vil betyde, at der med syv spillerunder tilbage vil være et hul på imponerende 11 point ned til Esbjerg på tredjepladsen og den forkerte side af oprykningsstregen. Og med 21 point tilbage at spille om, så vil det i det tilfælde lugte kraftigt af oprykning i Viborg.

Omvendt vil en Esbjerg-sejr åbne en ladeport af spænding i oprykningsstriden. VFF's forspring vil med et blive barberet ned til fem point til Esbjerg - og med udsigten til en udekamp mod den tredje part i oprykningstriden, Silkeborg IF, om en uge, så vil der være ret stor risiko for, at VFF efter fire spillerunder i slutspillet blot vil være to point foran Esbjerg - og måske kun et enkelt foran Silkeborg. Dermed vil det være mere spændende, end ret mange i Viborg formentlig bryder sig om.

Lars Friis er meget bevidst om, at kampen mod Esbjerg kan være definerende, men det er ikke sådan, at kampen omtales internt i truppen. Foto: Morten Pedersen

Mellemtingen er selvfølgelig et uafgjort resultat, som mest af alt vil betyde, at Esbjerg igen har spildt endnu en spillerunde uden at komme tættere på VFF - og formentlig få yderligere afstand op til Silkeborg på den anden oprykningsplads.

Alt dette er VFF-cheftræner Lars Friis naturligvis klar over, men det er ikke den måde, at han prøver at sætte sine spillere op til kampen mod Esbjerg på.

- Vi italesætter slet ikke den slags. Vi er klar over, at det er sådan - og der er jo ingen her, der er dumme. Men vi bestemmer selv, hvor meget vi vil vægte det. Og vi vægter det slet ikke. Vi går til den her kamp og forbereder os, ligesom vi gjorde før Skive-kampen på udebane, siger Lars Friis.

- Jeg ved godt, at det er hamrende kedeligt, men det er bare det, som har givet os succes og har gjort, at vi ikke har tabt endnu. Vi skal jo ikke her og nu tænke på, at vi skal møde Silkeborg i næste kamp.


Kan man holde fokus på præstationen så tager man meget af presset væk. Resultatet kan man ikke altid håndtere, men præstationen kan man altid styre - for man kan altid levere 100 procent

Lars Friis, cheftræner Viborg FF


- Hvis vi gik og tænkte på, at Christian Sørensen ikke måtte tackle, da han så risikerede at få et gult kort og få karantæne, så ville vi helt sikkert ikke vinde kampen over Esbjerg. Vi skal fokusere på det, som vi er i lige nu og gøre alt for at vinde den kamp, siger træneren, der netop peger på, at en styrke hos VFF er, at man taler mere om præstationer, end man taler om resultater.

- Kan man holde fokus på præstationen så tager man meget af presset væk. Resultatet kan man ikke altid håndtere, men præstationen kan man altid styre - for man kan altid levere 100 procent. Og det er det, som vi tænker på hver dag. Og indtil videre har vi fået tre point, når vi har leveret 100 procent, siger træneren, der mener, at det er den sunde kultur at have i en fodboldklub.

Og han tror ikke på, at det er den rigtige løsning at vifte en godbid foran spillerne ved at fortælle, hvor afgørende det vil være at slå Esbjerg.

- Med det samme du siger det, så er der også noget andet, som du ikke siger. Nemlig, at der kun er fem point, hvis vi taber. Og den del vil nogle gribe, for vi mennesker er bare sådan indrettet, at nogle ser det sorte, mens andre ser det hvide.

- Derfor ser vi ikke på alt det der hvis og hvis. Den tager vi klokken 20.00 fredag aften, hvor vi kan se, hvor vi er henne. Det vi kan styre - det er vores præstation. Så det er det vigtigste for mig, siger han.

Annonce

Simpel opskrift

Cheftræneren føler sig helt rolig forud for kampen mod et hold, som VFF besejrede klart for få uger siden.

- Vi skal kunne matche Esbjerg på det, som de er gode til, hvilket er fysik og dueller - og så skal vi kunne spille fodbold oveni, siger træneren, der finder tryghed i, at VFF's præstationer igennem lang tid har været solide og gennemførte.

- Det udtryk, som vi igennem lang tid har leveret, er godt. Og det skal vi gøre en gang til. Vi ved, at Esbjerg i sidste uge havde Silkeborg på krogen og var det bedste hold i den kamp.

Det er ikke altid resultatet, men mere præstationen, som VFF skal fokusere på op til mødet med Esbjerg. Foto: Morten Pedersen

- Esbjerg har oppet sig siden vores seneste møde, og vi skal være klar til at stå imod. Esbjerg er et fysisk stærk hold med mange individuelt stærke spillere, men min mavefornemmelse er stadig god - og jeg er helt rolig, siger Lars Friis, som slår fast, at VFF ikke kommer til at ændre på sin tilgang til kampen.

- Vi skal ud og angribe og have tre point. Selvfølgelig kan der opstå en situation med få minutter igen, hvor vi skal tænke anderledes, men som udgangspunkt skal vi angribe, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Se video: Gode finalefornemmelser hos Viborg HK inden afgørende DM-semifinale

Annonce