Annonce
Kultur

Afgørende møde om Tinghallens tribune-juks: Kommunen klar til at 'indlede retslige tiltag'

Siden Tinghallens nye sal åbnede og blev taget i brug i december sidste år, har der været masser af kritik af tribunen og sæderne. Nu har Tinghallen og Viborg Kommune haft møde med leverandøren. Arkivfoto: Morten Dueholm
Tinghallen og Viborg Kommune har fremlagt en lang række kritikpunkter for tribune-leverandøren. Forefindes der ikke en løsning om en uge, er kommunen klar til at "indlede retslige tiltag".
Annonce

Viborg: For godt en uge siden var Viborg Kommune og Tinghallen Viborg til møde med leverandøren af sædetribunerne, der står i Tinghallens nye sal. Siden salen blev færdig og taget i brug i begyndelsen af december sidste år, er det nemlig væltet ind med kritik af alt fra komforten i sædene til benpladsen mellem dem.

- Stolerækkerne fungerer ikke som aftalt. Der er en række forhold, der bestemt ikke lever op til forventningerne, siger direktør i Tinghallen, Claus Donslund, og tilføjer for god ordens skyld:

- Og når jeg udtaler mig nu er det på vegne af Viborg Kommune og Tinghallen. Vi er brugere, de er ejere.

Mødet mellem aktørerne fandt sted den 4. februar, og på det blev en hel række af kritikpunkter fremlagt for leverandøren, som fik to uger til at vende tilbage med løsningsforslag, som så skal afprøves og implementeres.

- Det var et afgørende møde. Løser de det ikke, så er kommunen klar til at indlede retslige tiltag, siger Claus Donslund.

De omdiskuterede sæder inden de blev samlet helt. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Mangler stabilitet

- Varen lever p.t. ikke op til hverken forventningen, kravene eller den kvalitet, vi mener, vi har købt. Så vi har givet dem (leverandøren, red.) frem til den 18. februar til at levere den kvalitet, vi har investeret i.

Listen af kritikpunkter er et fortroligt notat, siger Claus Donslund, som derfor ikke kan dele det med Folkebladet. Men han fortæller, at det er opsætningen eller strukturen af tribunen, der ikke fungerer. Gulvet, man går på, er ikke stabilt nok. Stolene er ikke stabile nok.

- Man kan have følelsen af, at sæderne er ustabile og løse, når man sætter sig i dem, for de giver sig for meget. Og de skal selvfølgelig stå fast, når man sætter sig, fortæller han og opsummerer:

- Det korte af det lange er, at der mangler stabilitet.

Det er altså i høj grad skelettet af tribunen, og ikke sæderne, der er fokus på, hvad angår kritikken. Men hvad med sæderne, der også bliver udskældt i kommentarspor på Facebook?

Annonce

Bedre end før

Claus Donslund forklarer, at Tinghallens gamle siddetribune er solgt til messecentret i Aars, og at man har haft en stafet på nordpå for at tage mål af de gamle sæder:

- Og på langt de fleste mål er vores nye tribune bedre end den gamle. Uanset sæddedybde, -bredre eller benplads, så har vi flere centimer nu, end vi havde før.

Han tilføjer, at gæster før klagede over, at sæderne var før bløde, at man sank ned i dem, og at ens ben kom til at sove. Nu bliver der klaget over, at de er for hårde, men leverandøren mener, de bliver lidt blødere, når de er blevet "siddet til".

Annonce

Midlertidige plasticsæder

Har man været i den nye, store sal her hen over vintren, vil man måske have lagt mærke til de farverige plasticsæder, som danner tribune på balkonen. De er opstillet midlertidigt, fordi leverandøren ikke afleverede dem til tiden. De skulle nemlig have været leveret sammen med resten.

- De nye sæder skulle have været stillet op inden Ørkenens Sønner den 8. januar, men det kunne de desværre ikke leve op til, og vi var nødt til at leve med det, forklarer Claus Donslund og fortsætter:

- Vi har Niels Hausgaard i salen den 27. og 28. marts, så nu har de fået frem til den 20. marts. Der skal tribunen stå klar, afprøvet og fuldstændig funktionsdygtig.

Han tilføjer, at leverandøren har forsikret både kommunen og Tinghallen, at de kan leve op til den nye tidsfrist. Og ellers vil man også i den forbindelse overveje juridiske skridt.

Annonce

Ærgerlig sag

Claus Donslund fortæller, at leverandørerne arbejde på højtryk i salen disse dage, og at "de bestemt har forstået alvoren".

Men hvad er jeres ansvar i det her?

- Det er svært at sige. Det er jo varer, der er taget en beslutning om for to år siden. Men der er ingen tvivl om, at Viborg Kommune og Tinghallen har den fælles holdning, at leverandøren ikke har levet op til kravene, svarer Claus Donslund.

- Det er selvfølgelig en super ærgerlig sag. Længere er den ikke. Den havde vi gerne været foruden. For den ørige del er blevet flot, og vi er glade for huset. Men vi glæder os til at få løst den her knude, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Måske kan vi nå at redde landsbyerne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce