Annonce
Viborg HK

Aflyst DM-slutspil fylder intet hos Viborg HK's U19-træner

Marianne Haugsted og kompagni kommer ikke mere i aktion i U19-ligaen, da sæsonen er blevet afsluttet før tid. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg HK's U19-ligepiger havde kurs mod et DM-slutspil, men håndbold og DM-kampe fylder for tiden intet hos VHK-træneren.
Annonce

Viborg: Viborg HK's U19-piger i ligaen har haft en fremragende sæson.

Holdet ligger nummer to i rækken og havde kurs mod et DM-slutspil - men på grund af corona-virus slutter sæsonen brat, DM-slutspillet er aflyst og for nogle af pigerne er tiden som ungdomsspiller dermed forbi.

De sportslige konsekvenser af håndboldforbundets beslutning om at stoppe alle rækker under ligaen og 1. division fylder dog absolut intet hos U19-holdets træner Mads Bendixen.

- Håndbold, DM-slutspil og den slags er langt oppe på "nice to have-skalaen" - og vi er altså en del af en samfund, som lige nu virkelig arbejder i "need to have".

- Mine tanker går mest på, hvad vi har præsteret i sæsonen hidtil, og så på vores højreback og vores holdleder, som lige nu arbejder hårdt som SOSU-hjælper og sygeplejerske og står med meget vigtige opgaver. Så for mig er håndbolden helt begravet lige nu, siger træneren, som fredag via de sociale medier rundede sæsonen af sammen med de spillere, som kunne være med.

- Og pigerne har fået at vide, at de i løbet af sæsonen har opnået noget fuldstændig fantastisk. Både jeg og min medtræner Mario (Omercevic, red) kom til i sommer, hvor vi først skulle lære pigerne at kende. Og nu taler vi om et muligt DM-slutspil - det er helt enestående arbejde af pigerne - og det ændrer den her afslutning ikke på.

- Vi er stolte af det, som pigerne har opnået, siger træneren, der roser spillerne for at have fundet den rette tankegang frem i forhold til både samarbejde, træningsiver og spilleglæde.

Et DM-slutspil er en stor ting, og det er forbundet med stor prestige at hente titlen eller medaljer - og Mads Bendixen er glad for, at DHF traf beslutningen om at aflyse i god tid.

- Det er meget ansvarligt at gøre det i god tid. Jeg tolker det som om, at forbundet også vil sikre, at ingen går ud og smugtræner i hallerne på trods af anbefalingen. Der kan ske så mange små ting i den her idrætsverden, hvor små ting er afgørende, og på den her måde behøver ingen spekulere i den slags, siger VHK-træneren.

Sådan ender sæsonen for lokale håndboldhold

Viborg HK's ligahold og Bjerringbro FH's 1. divisionshold kan stadig komme i kamp.

For alle øvrige hold er sæsonen slut.

2. division, kvinder: Viborg HK ender som nummer 3, Søndermarkens IK ender som nummer 9

2. division, herrer: Stoholm-Viborg ender som nummer 3

3. division, herrer: Aalestrup vinder rækken og rykker op, Søndermarkens IK ender som nummer 3, Stoholm-Viborg bliver nummer 10 og sikrer sig formentlig endnu en sæson i rækken

U19-ligaen, piger: Viborg HK ender som nummer 2

U17-piger, 1. division A: Viborg ender som nummer 1 og vinder rækken

U17-drenge, 1. division, A: Viborg FH ender som nummer 5

Annonce

Lidt ekstra tid

Til næste sæson bliver den aktuelle U17-træner Dennis Pedersen også en del af trænerteamet for U19-holdet, og der er lavet små skitser til, hvordan tingene skal se ud.

- Men det skal vi arbejde videre med, og det kan jo være, at vi får lidt tid til det i den kommende tid, hvor vi ikke skal spille, siger Mads Bendixen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Sport For abonnenter

Ny offensivspiller er flyttet sammen med lokalt stortalent: Giver en rigtig god start på tiden i Viborg

Annonce