Annonce
Rundt om Viborg

Aflyst festival kan mærkes hos slagteren i Stoholm

Årets Smukfest er som bekendt blevet aflyst og vender tilbage næste år,. Her giver Mø den gas på Bøgescenen i 2018. Arkivfoto: Axel Schütt/Ritzau Scanpix
Den aflyste Smukfest ved Skanderborg betyder, at Stoholm Slagter må se bort fra stor ordre på leverance af 26.000 portioner mad over fem dage til festivalens hjælpere.
Annonce

Stoholm: Skanderborg-musikfestivalen Smukfest plejer at betyde en travl begyndelse på august og en god, stor ordre til Stoholm Slagter.

Stoholm Slagter har hvert år siden 2011 leveret måltider til festivalens hjælpere, og sådan skulle det også have været i år. Men corona-krisen har som bekendt sat en stop for festivaler i den størrelsesorden, som Smukfest hører til med et sted mellem 33.000 og 36.000 gæster fordelt på partoutkort og endags-gæster sidste år. Og den manglende august-ordre kan mærkes i Stoholm. Her stod man igen for at skulle levere mad til hjælperne over fem dage. Ialt 26.000 portioner skulle leveres både til middag og aften svarende til en ordre til omkring 600.000 kroner.

Det fortæller slagtermester Bjarne Lausen.

- Der er en stor ordre, og det er selvfølgeligt noget, der kan mærkes, når en så stor bestilling forsvinder ud af ordrebogen. Men vi har stadig folk, der er hjemsendt og vi har holdt igen med at ansætte nye for folk, der er rejst, så på den måde holdes udgifterne også i ave. Men stort set alle de konfirmationer, der var booket og siden udskudt, er blevet genbooket, og vi håber så også på, at danskerne er ekstra klar til at holde fester i efteråret, når nu det har været umuligt i en længere periode, siger Bjarne Lausen.

Det bliver ikke et normalt år, og jeg er da lidt spændt på, om vi kommer til at tjene penge, sådan set over hele året. Butikkerne kører faktisk fint, men på leverancen af mad ud af huset kan vi godt mærke det. Men Stoholm Slagter er her også næste år - det er helt sikkert. Og vi har allerede fået lovning på, at vi er skal levere mad, når Smukfest vender tilbage næste år.

Bjarne Lausen, Stoholm Slagter

Annonce

Ikke et normalt år

Også sommerens byfester er som bekendt blevet aflyst, så også der må man se bort fra ordrer på leverancer af mad ud af huset, som ellers har været faste punkter i kalenderen i sommermånederne.

Det betyder dog ikke, at der er dybe panderynker hos Stoholm Slagter, forsikrer Bjarne Lausen.

- Det bliver ikke et normalt år, og jeg er da lidt spændt på, om vi kommer til at tjene penge sådan set over hele året. Butikkerne kører faktisk fint, men på leverancen af mad ud af huset kan vi godt mærke det. Men Stoholm Slagter er her også næste år - det er helt sikkert. Og vi har allerede fået lovning på, at vi er skal levere mad, når Smukfest vender tilbage næste år, siger Bjarne Lausen.

Første gang Stoholm Slagter leverede maden til hjælperne på Smukfest var i 2011, hvor man over 12 dage skulle levere 22.000 portioner mad. Først til de frivillige i ugen op til festivalen - svarende til omkring 1600 portioner om dagen - og dernæst under selve festivalen, hvor man skulle være klar med 3200 portioner om dagen, da der her var flere frivillige hjælpere.

Til den aflyste festival skulle man altså have leveret de 26.000 portioner over fem dage med to leverancer om dagen.

Ifølge festivalen egne oplysninger var der i 2018 en medhjælper for hver tre gæster - svarende til nøjagtigt 14.451 medhjælpere.

Det bliver ikke et normalt år, men Stoholm Slagter er her også næste år, forsikrer slagtermester Bjarne Lausen. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce