Annonce
Rundt om Viborg

Bilvask-forbud er uafhængig af mink-nedgravning

Dorte Sallingbo Smedegaard Olsen, formand for Boligselskabet Sct. Jørgens afdelinger i Kølvrå, fortæller, at forbuddet mod bilvask i indkørslerne intet har med mink-nedgravningen at gøre. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Kølvrå: Som omtalt i folkebladet i går har Venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen fra Ans stillet en række spørgsmål vedrørende minknedgravningen til miljøminister Lea Wermelin (S).

Et af spørgsmålene lyder:

"Kan ministeren bekræfte, at borgerne i Kølvrå fra myndighederne har fået pålæg om ikke at vaske deres biler i indkørslen med begrundelse i risiko for nedsivning af forurening fra bilvask til drikkevandet i området?".

Folkebladet kan her - før ministeren svarer - "afsløre", at det ikke er myndighederne, der har forbudt bilvask i husindkørslerne i Kølvrå. Derimod har Boligselskabets Sct. Jørgens to afdelinger i Kølvrå - 111 Granly og 112 Ringparken - for flere år siden besluttet, at lejerne i de 161 Sct. Jørgen-boliger ikke må vaske deres biler i indkørsler.

Det oplyser Dorte Sallingbo S. Olsen, der er formand for de to afdelinger.

- Det har jo intet med mink-situationen at gøre. Men det er et signal om, at vi er miljøbevidste og gerne vil beskytte vores drikkevand, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce