Annonce
Viborg FF

Se videoen: Afslutningerne manglede kvalitet - Viborg FF åbnede slutspillet med uafgjort i Køge

Jakob Bonde scorede for Viborg FF - men det endte med uafgjort i Køge. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Viborg FF måtte nøjes med 1-1 i den første slutspilskamp. VFF kom tidligt bagud, men fik udlignet og havde godt med mulighederne for at afgøre kampen.

Fodbold: Viborg FF indledte oprykningsslutspillet med at spille 1-1 ude mod HB Køge.

VFF kom godt nok bagud tidligt i kampen, men holdet fik udlignet og havde fine muligheder for at sikre sejren - desværre var det en søndag, hvor VFF's offensive kort var for uskarpe i afslutningerne.

I minutterne op til kampen fik VFF-lejren lidt travlt. Frans Putros var oprindeligt sat til at begynde inde på højrebacken, men i løbet af opvarmningen fik han problemer, hvilket tvang VFF til at skifte ud i startformationen.

Frederik Brandhof skruede op for intensiteten i opvarmningen og skiftede pludselig en plads på bænken ud med en startplads på højrebacken.

Det ændrede dog ikke på, at VFF allerede i åbningsminutterne spillede sig til et par skudchancer til Jatta og Bech.

Og det var i det hele taget VFF, som kom ud og satte sig på spillet, men så gik det pludselig galt.

Et VFF angreb blev bremset helt oppe i venstre hjørne, og HB Køge fik de løse bolde sendt videre fremad.

Tobias Bech kom til for at cleare, men han endte i stedet med at sende Nicholas Marfelt alene med Lucas Lund - og så blev HB Køge pludselig det første hold til at score mod VFF i foråret - og det første hold til overhovedet at passere Lucas Lund i 1. division.

Kampen i tal

HB Køge-Viborg FF 1-1 (1-1)

Fodbold, 1. division, oprykningsslutspil

Mål: 1-0 Nicholas Marfelt (6.), 1-1 Jakob Bonde (29.)

Gule kort: Oliver Sonne, Mark Gundelach, Lasse Petry, HB Køge. Tobias Bech, Christian Sørensen, VFF

Viborg FF: Lucas Lund - Frederik Brandhof, Lars Kramer, Mads Lauritsen, Christian Sørensen - Jeppe Grønning, Jakob Bonde, Justin Lonwijk (72. Mads Aaquist) - Tobias Bech (72. Davit Skhirtladze), Sebastian Grønning, Alassana Jatta (59. Serge Deble)

Dommer: Mostafa Seyfi

VFF skulle lige have rystet scoringen af sig, men det lykkedes trods alt ret hurtigt.

Gæsterne spillede rigtig fin fodbold. Selv om HB Køge tydeligvis angreb kampen meget defensivt, så lykkedes det udeholdet at komme til ganske fine muligheder, og det duftede mere og mere af en udligning.

Et par af mulighederne var faldet til farlige Jakob Bonde, som også blev manden bag udligningen.

VFF opsnappede bolden langt fremme på banen. Justin Lonwijk prøvede at finde Sebastian Grønning, som dog blev væltet. Bolden sprang videre til Jakob Bonde, som med en følt yderside sendte bolden utageligt ind bag Oskar Snorre i Køge-målet.

VFF fortsatte presset og det fine spil, som gang på gang fandt sprækker i den ellers talstærke Køge-defensiv.

Det gav flere farlige situationer, og også et par fine chancer til udeholdet.

HB Køge-keeperen måtte blandt andet hive en mindre mirakelredning op, da en oplagt Alassana Jatta slap alene igennem og burde have scoret til 1-2.

Derudover var der flere løse bolde og giftige indlæg i Køge-feltet, men hjemmeholdet fik akkurat klaret frisag.

I stedet blev halvlegens afslutning præget af en omgang roderi og en del gule kort.

Annonce

Uskarphed

VFF overfaldt på det nærmeste HB Køge efter pausen. Presset sad, og VFF fik i løbet af det første kvarter skabt flere gode situationer, hvor en spiller nåede helt ned til baglinjen og sendte en aflevering ind foran, men det lykkedes ikke at finde den Viborg-fod, som skulle ekspedere bolden i nettet.

Sebastian Grønning fik også en god chance i feltet, men bolden sprang fra ham før han fik afsluttet.

På negativ-siden var, at Alassana Jatta efter en time måtte udgå. Han blev støttet ud til bænken, mens Serge Deble blev sendt i aktion.

Kort efter var Lars Kramer så tæt på at bringe VFF i front, da han nåede højst til et hjørnespark.

VFF's pres aftog desværre cirka halvvejs i halvlegen. Hjemmeholdet fik flere perioder på bolden, og VFF's spil blev for langsomt og for meget fra side til side.

Det betød, at der blev længere mellem mulighederne. Og i første omgang hjalp det ikke, at Skhirtladze og Aaquist blev sendt på banen.

Med 10 minutter igen fik Skhirtladze dog chancen, da han pludselig var helt fri og modtog en pasning i feltet, men som flere andre af VFF's afslutninger, så sad den lige på Oskar Snorre.

Og de uskarpe afslutninger betød altså, at Lars Friis for første gang i sin tid som VFF-træner kunne se sit hold sætte point til.

Konkurrenterne Silkeborg og Esbjerg spiller mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce