Annonce
Viborg

Afstemning: Har du tænkt dig at stemme til EU-valget?

Foto: Morten Dueholm
Kun halvdelen af danskerne stemmer sædvanligvis til et valg til Europa-Parlamentet.

Viborg: Søndag er der valg til Europa-Parlamentet.

Det er et valg, der normalt kun trækker omkring halvdelen af de stemmeberettigede danskere op af sofaen og hen til valgstederne. Til sammenligning stemmer otte ud af ti, når der er folketingsvalg.

Denne gang kan opbakningen til EP-valget vise sig at blive endnu lavere end ellers, eftersom folketingsvalgkampen i år kører samtidig og stjæler det meste af rampelyset.

Vi gik på gaden og mødte fire viborgensere, som alle har tænkt sig at stemme.

Karina Torp Nørgaard

 

1. Karina Torp Nørgaard

Villy Lauritsen

Alder: 41 år

Beskæftigelse: Førtidspensionist

Bopæl: Viborg

- Ja, jeg har tænkt mig at stemme, og jeg har også forsøgt at sætte mig ind i det, men det kan godt være svært, når der kører to valgkampe samtidig. Folketingsvalget har skygget for EP-valget, og det er eksempelvis svært at gennemskue, hvilke valgplakater der hører til det ene og det andet valg.

2. Villy Lauritsen

Johan Nørgaard Kjeldsen

Alder: 65 år

Beskæftigelse: Medlem af bestyrelsen i Danmarks Naturfredningsforening, Viborg

Bopæl: Viborg

- Ja, selvfølgelig stemmer jeg. Jeg ved godt, at der er mange, der ikke gør, men jeg synes, man skal øve indflydelse, hvor man kan. Jeg går meget op i naturen, så for mig er EP-valget vigtigt. De rammedirektiver, som de udstikker i EU, har jo enorm betydning for naturen i Danmark, og jeg synes faktisk, vi skal være glade for EU i forhold til miljøet. Ved EP-valg stemmer jeg SF. Både på grund af partiets miljøprofil, men også fordi jeg har en niece, der stiller op.

3. Johan Nørgaard Kjeldsen

Birthe Justesen

Alder: 18 år

Beskæftigelse: Går i 2. G på Viborg Katedralskole

Bopæl: Viborg

- Det er første gang, jeg har mulighed for at stemme, og det har jeg helt sikkert tænkt mig at gøre. For mig er valget til Europa-Parlamentet nærmest vigtigere end folketingsvalget, for størstedelen af lovene herhjemme bliver jo udformet i EU. EP-valget er druknet lidt i folketingsvalget, men jeg går på den samfundsfaglige linje på gymnasiet, hvor vi har beskæftiget os meget med det de seneste uger. Så jeg følger mig rigtig godt klædt på, og jeg ved også godt, hvad jeg vil stemme, men det vil jeg gerne holde for mig selv.

4. Birthe Justesen

Alder: 68 år

Beskæftigelse: Pensionist

Bopæl: Viborg

- Jeg stemmer til europaparlamentsvalget, fordi jeg synes, det er vigtigt, at man bruger sin stemme. Men jeg må også sige, at jeg synes, det er noget mere forvirrende at følge med i end folketingsvalget. Det har hjulpet lidt den seneste uge, hvor der er kommet mere fokus på EP-valget, men generelt synes jeg godt nok, det er dårlig timing at lægge to valg oven i hinanden. Det har fjernet fokus fra EP-valget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Christian Sørensen efter to kampe og et point: - Lang pause er ingen undskyldning

Annonce