Annonce
Viborg FF

Aktuel topscorer halter efter legendarisk Viborg FF-bomber - men har ikke opgivet at indhente ham

Thomas Dalgaard bombede løs fra start i 1. division. Helt så flyvende start har Sebastian Grønning ikke fået. Arkivfoto: Scanpix/Johnny Pedersen
Da Thomas Dalgaard rykkede op i Superligaen med Viborg FF, fortsatte han med at bombe løs. Det har knebet lidt mere for Sebastian Grønning, som dog tror på, at han godt kan komme i nærheden af de samme tal, som den tidligere Viborg-topscorer præsterede i Superligaen.

Fodbold: I 2013 rykkede Viborg FF op i Superligaen med Thomas Dalgaard som profil og topscorer efter en brandsæson, hvor han havde scoret 27 mål for VFF i 1. division.

Og bomberen fortsatte stilen i Superligaen, hvor han nåede op på 18 scoringer i den efterfølgende sæson, hvilket dog ikke var nok til at afværge en hurtig retur til 1. division.

I 2021 var det Sebastian Grønning, som var den store bomber og profil hos VFF. Han scorede 23 mål i oprykningssæsonen, men han har haft en lidt sværere start på superliga-tilværelsen end sin bomber-forgænger.

Annonce

Mens Thomas Dalgaard lagde ud med otte mål i de første 11 kampe efter oprykningen, så har Sebastian Grønning blot scoret tre gange i den første halvdel af grundspillet.

Det viser tal, som folkebladet har fået af SpilXperten.

Thomas Dalgaard og Sebastian Grønning

De første 11 superligakampe efter at være rykket op som 1. divisions-topscorer

Thomas Dalgaard 2013

Spillede minutter 971

Mål 8

Minutter per mål 121

Assist 0

Sebastian Grønning 2021

Spillede minutter 880

Mål 3

Minutter per mål 293

Assist 1

Den aktuelle Viborg-topscorer vil helst ikke sammenligne niveauet i Superligaen anno 2013 med det aktuelle niveau. Han vil hellere anerkende Thomas Dalgaard som en dygtig afslutter, som dog også slap for at få mål underkendt på grund af VAR-domme, hvilket Sebastian Grønning har oplevet et par gange i denne sæson.

- Jeg har i hvert fald fået frataget et par mål, og så har jeg også manglet noget kvalitet i nogle situationer. Så jeg føler, at jeg kunne have scoret flere mål end tre, men jeg ved ikke helt om, jeg ville nå otte mål. Men der er ingen tvivl om, at jeg selv synes, at tre mål i 11 kampe er for lidt, siger Viborg-topscoreren.

Opmærksom kan udnyttes

Både han og Thomas Dalgaard har utvivlsomt tiltrukket sig interesse fra både modstander-trænere og modstanderens forsvarsspillere via de mange mål, som de har scoret i den næstbedste række.

Men det er et vilkår, som Sebastian Grønning lever rigtig fint med.

- Det ser jeg kun som noget positivt. Jeg kan godt lide at spille med et pres på mig, og det er dejligt at vide, at jeg tit er den, som modstanderne går efter at lukke ned først i den offensive del. Så det er kun et skulderklap, at jeg er en spiller, som man skal lukke for, hvis Viborg ikke skal score, siger Sebastian Grønning.

- Så handler det bare om, at vi som hold skal være bedre til at udnytte noget af det rum, som jeg skaber. Det var blandt andet det, der skete mod OB, hvor Justin Lonwijk scorede, da begge stoppere gik på mig. Og så skal jeg naturligvis selv blive bedre til at komme fri af mine markeringer uden at lave frispark, siger han.

Annonce

Svært at komme ud af båsen

Sebastian Grønning blev som purung kastet i aktion i AaB uden den store succes, og et skifte til superligakollegerne Hobro satte heller ikke ligefrem fut i karrieren.

Og selvom han siden da har bombet kasser ind for først Skive og siden Viborg FF, så er det svært at lave om på, at han i sin tid blev stemplet som en spiller, som ikke kunne score i Superligaen.

Og det irriterer ham lidt, da der simpelthen mangler nuancer i den måde at bedømme en spiller på.

Det er kun et skulderklap, at jeg er en spiller, som man skal lukke for, hvis Viborg ikke skal score

Sebastian Grønning, Viborg FF

- Der er jo kæmpe forskel på min rolle, på hvordan jeg er. Og på, hvordan holdet fungerer. Lige nu er jeg i en klub, hvor spillestilen bare passer rigtig godt, og jeg har nogle medspillere, som ved, hvordan jeg skal sættes op.

- Og der er bare kæmpe forskel på, hvordan jeg bliver serviceret nu i forhold til dengang, hvor jeg fik det prædikat, at jeg ikke kunne score og ikke var dygtig nok. Det var jeg nok heller ikke dengang, men jeg passede nok heller ikke så godt ind, som jeg gør i Viborg nu, siger angriberen.

- Det kan da godt irritere mig, at vi i Danmark har en kultur, hvor vi er gode til sætte hinanden i bås - og den kan godt være svær at komme ud af. Nu har jeg over de seneste sæsoner vel scoret en 40-50 mål, og det er først nu, at det er ved at være viftet væk, siger han.

Og han har da også masser af tro på, at han i den resterende del af sæsonen formår at bringe sin måltotal tættere på Thomas Dalgaards fra 2013.

- Det er da muligt at indhente Dalgaard, men så skal det gå rigtig godt. Jeg har haft chancer til flere mål, og jeg plejer at gå efter et snit på et halvt mål per kamp, hvilket vil være flot. Så kan jeg nu smide fire-fem mål ind i slutningen af året og så otte-ti stykker i foråret, så ser det fint ud, siger Sebastian Grønning.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Viborg FF For abonnenter

Midtbanespiller er en terrier, som man ikke kan slippe af med - har kæmpet sig fra tribunen til en plads i startformationen

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Annonce