Annonce
Viborg

Akut syge borgere får hurtig hjælp via egen læge

Akut syge borgere får ofte god og hurtig hjælp via egen læge. Arkivfoto
Borgere med akut behov for lægehjælp har let ved at komme igennem på telefon til deres læge, viser en ny undersøgelse fra Region Midtjylland.
Annonce

Regionen: Hvis du kommer du til skade eller bliver akut syg på en hverdag i tidsrummet mellem klokken 8 og 16, skal du kontakte din egen læge.

I en ny såkaldt tilgængelighedsundersøgelse for 2019 har Region Midtjylland set på, hvor let borgere med akut brug for lægehjælp har ved at få fat i deres egen læge telefonisk.

Næsten alle læger, 96 procent, svarede på telefonopkald inden for fem minutter.

Tilgængeligheden er forbedret med syv procentpoint siden sidste undersøgelse i 2017, hvor 89 procent af lægerne svarede telefonisk inden for fem minutter.

- De praktiserende læger fortjener ros for, at det er blevet lettere at komme igennem til deres hjælp. Den er afgørende for akut syge patienter. Men målet er selvfølgelig, at alle akut syge patienter får telefonisk kontakt med det samme, når de kontakter egen praktiserende læge eller lægehus, siger Christian Møller-Nielsen (V), formand for Samarbejdsudvalget for Almen Praksis, i en pressemeddelelse.

Annonce

Din læge kender dig bedre

Din egen læge kender dig bedst og har din journal. Derfor kan lægen i langt de fleste tilfælde give dig den bedste vejledning og behandling - også når det haster.

- Vi har selvfølgeligt fokus på, at vi skal være særligt tilgængelige for de akutte patienter, siger Lise Høyer, formand for PLO-Midtjylland (praktiserende lægers organisation).

90 procent af de praktiserende læger i Region Midtjylland vejleder på deres hjemmeside akut syge patienter i, hvordan de kan kontakte klinikken akut.

Hvis lægen ikke selv kan behandle dig, kan lægen henvise til skadestue, akutklinik eller indlæggelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

To unge narkosælgere varetægtsfængslet: Blev anholdt med både kokain og hash på lommen

Viborg For abonnenter

Stor og ambitiøs plan for Ellekonebakken ligger klar: Nye broer, nye bygninger og en ny vej skal kæde området sammen med byen

Annonce