Annonce
Viborg

Allan er 'kropsmekaniker' og kan hjælpe med både motorproblemer og vedligeholdelse

Allan Lyngsø Pedersen har startet klinik op i Viborg. I øvrigt i samme bygning som sin kone, Diana Lyngsø Pedersen, der har Sanse Motorik - Det bedste til dit barn. Foto: Morten Pedersen
Minkropsmekaniker.dk er en relativt nystartet klinik på Brøndumsvej i Viborg, hvor Allan Lyngsø Pedersen tilbyder at lindre og løse problemer med smerte og skævheder i kroppen.
Annonce

Viborg: Når du triller bilen ind på værkstedet, har man som regel en idé om, hvad der er galt. Men løsningen på problemet kræver en mekaniker.

Sådan kan det også være med kroppen. Et skævt skulderparti, en øm ryg, nakkesmerter eller halten på det ene ben. Symptomerne er synlige, men hvad skal der til for at behandle dem?

Det kan Allan Lyngsø Pedersen afhjælpe. Han er manden bag minkropsmekaniker.dk, som har fået til huse på Brøndumsvej skråt over for regionshospitalet.

Tanken bag navnet er netop, at han ligesom en mekaniker har mulighed for at sætte ind med forskellige løsninger, hvis der er noget ved kroppen, som ikke fungerer optimalt.

- Behandlingen kan sammenlignes med en bil. Det kan være motorproblemer, reservedele, smørelse eller vedligeholdelse, der skal til for at løse udfordringerne - og det samme gælder for kroppen. Det handler om at vide, hvor man skal sætte ind, lyder det fra den fysioterapiuddannede behandler.

Efter 15 år som fysiurgisk massør og ergoterapeut i mange forskellige regi valgte han i foråret at "gå solo", da han savnede at have den alternative del med i paletten af behandlinger.

- Jeg fandt ud af, at man som massør kan en masse ting, men der er også ting, man ikke kan. Jeg tænkte derfor i alternative baner, fortæller Allan Lyngsø Pedersen, inden han begynder at fortælle passioneret om posturologi, myorefleksterapi og biopati som nogle af de afdæknings- og behandlingsformer, han tilbyder:

- Behandlingen kan tage kort eller lang tid. Og det kan være behandling både med øreakupunktur og tryk/akupressurbehandling. Jeg kan påvirke alle organer, alle muskler og lindre smerte gennem de redskaber, jeg har til rådighed. Med fingrene kan jeg noget, med nålene kan jeg noget andet, og tilsammen forstærker de resultatet, når jeg lindrer og forebygger smerte.

Samtalen er en vigtig del af Allan Lyngsø Pedersens arbejdsproces, da den hjælper ham til at spore sig ind på, hvilken type behandling han skal sætte ind med. Foto: Morten Pedersen

Ud over at trykke og stikke de rigtige steder giver Allan Lyngsø Pedersen også programmer med hjem, så klienten selv kan arbejde med at løsne sin muskelspænding, ligesom kosten kan være en vigtig vej til en velfungerende menneskelig motor.

- Hvis en klient eksempelvis kommer med en smertepræget skulder, som jeg har svært ved at lindre tilstrækkeligt, så kan det vise sig, at kosten er skyld i inflammation i kroppen. Det kan være gluten, sukker eller mejeriprodukter, der enten er i vejen for at løse problemet eller faktisk være skyld i dem.

- Kosten kan også præge fordøjelsen, og fordøjelsen kan give problemer med lænden. Og så kan jeg stå og arbejde nok så meget med hænderne, hvor problemet måske skal løses af en helt anden vej.

Annonce

Flyttet sammen med konen

Det er jo ganske normalt, at man deler adresse med sin kone, men i Allan Lyngsøe Pedersens tilfælde er adressen fælles både privat og erhvervsmæssigt.

- Vi har fælles toilet og køkken hernede, og så må vi se, om ikke vi kan få det til at forenes. Men det kan vi derhjemme, så mon ikke også her, siger Allan Lyngsø Pedersen med et smil.

Baggrunden for den fælles arbejdsadresse skal findes i, at de begge ledte efter et nyt lejemål.

- Diana havde problemer med sit lejemål, hvor der var vandskader og uenighed om, hvad der skulle ske med lokalerne. Så vi skulle finde nogle nye lokaler til hende, samtidig med at jeg gik med tanker om at starte mit eget. Og ad omveje fandt vi ud af, at det her ville blive ledigt, fortæller Allan Lyngsø Pedersen.

Han har senest været ansat som behandler hos Fysioterapi og Osteopati i Randers, men det var netop ønsket om at knytte den såkaldte alternative behandling til fysioterapien, som fik ham til at gå vejen som selvstændig.

- Jeg har arbejdet med en række rigtig dygtige mennesker, hvilket har givet mig en masse erfaring. Men vi har også tænkt lidt forskelligt, jeg arbejder mere bredt og holistisk, hvor jeg har flere ting i fokus, når jeg behandler. Og det gjorde det svært for mig at arbejde i en gængs fysioterapi. Derfor er jeg landet her Viborg i min egen klinik, hvor jeg har fået en forrygende start, fortæller Allan Lyngsø Pedersen.


Jeg har arbejdet med en række rigtig dygtige mennesker, hvilket har givet mig en masse erfaring. Men vi har også tænkt lidt forskelligt, jeg arbejder mere bredt og holistisk, hvor jeg har flere ting i fokus, når jeg behandler. Og det gjorde det svært for mig at arbejde i en gængs fysioterapi.

Allan Lyngsø Pedersen, behandler
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

VHK sitrer og spirer - erfaren cheftræner kan skimte sølvtøj og Champions League i de kommende sæsoner

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce