Annonce
112

Alle kan have knive på socialpsykiatriske bosteder

Det var angiveligt en stor køkkenkniv, som blev brugt imod en 61-årig mand. Arkivfoto: Bax Lindhardt
Der er ikke umiddelbart noget i vejen for, at beboerne i kommunens psykiatriske bosteder har køkkenknive liggende. De bor nemlig i deres egne boliger og skal forsøge at leve så "almindeligt" som muligt.

Viborg: Det er begrænset, hvad der er sluppet ud af detaljer om det formodede drabsforsøg, som en 46-årig mand torsdag er blevet varetægtsfængslet for.

Dørene i retten blev lukket, og dermed ved kun få personer, hvad der angiveligt er foregået.

Det ligger dog fast, at den 46-årige mand onsdag blev anholdt af politiet. Ifølge sigtelsen har han forsøgt at dræbe en 61-årig mand ved at stikke ham i halsen og i skulderen. Det skete på det psykiatriske botilbud Guldblommevej 14-16, og den varetægtsfængslede mand brugte angiveligt en 30 centimeter lang køkkenkniv til det blodige overfald.

Ifølge Jane Aslaug, som er leder af psykiatrien i Viborg Kommune, har alle beboerne på bostedet deres egne køkkener og dermed også knive i lejlighederne.

- Der har ikke været nogen grund til at tænke, at nogle ville bruge dem imod hinanden her. Derfor er de ikke på nogen måde gemt væk, siger hun.

Karen Korsgaard Andersen, afdelingsleder på de berørte bosteder, forklarer, at borgerne på de socialpsykiatriske bosteder i princippet lever "lige så frit som dig og mig".

- Dermed kan de alle gå ned og købe en kniv eller en saks, hvis de har brug for det. Det må de gerne, for det er ikke ulovligt, siger hun.

Annonce

Forskellige love

Bostederne er underlagt serviceloven. Borgerne med psykiske sygdomme bor her for at få nødvendig hjælp og støtte.

Var de indlagt på Søndersøparken eksempelvis, var reglerne anderledes. Her er man nemlig underlagt psykiatriloven.

Den mistænkte 46-årige bor ligesom ofret i et af kommunens psykiatriske botilbud - ikke langt fra, hvor knivstikkeriet fandt sted. Ifølge Jane Aslaug er gerningsvåbnet et, som den 46-årige har hentet.

Er beboerne, hvor den 46-årige bor, normalt udadreagerende?

- Nej, det kan man ikke sige. Det er svært psykisk syge mennesker med forskellige og alvorlige diagnoser, men det er ikke en målgruppe, som generelt er udadreagerende. Normalt foregår det stille og roligt, siger Jane Aslaug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bjerringbro

Van(d)vittig situation: Tangeværket åbnede for nødslusen

Sport For abonnenter

Vild udvikling på halvandet år: Nu venter OL og attentat på legendarisk dansk rekord

Annonce