Annonce
Viborg

Alle var glade ved evaluering, så nu gentages forsøg med lønnet sommerferiepraktik for medicinstuderende i almen praksis

Forsøget sidste år med at tilbyde medicinstuderende sommerpraktik i midtjyske lægepraksisser var en succes, og nu gentages det. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Da Region Midtjylland sammen med Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i regionen sidste sommer tilbød i alt 18 medicinstuderende et to ugers lønnet praktikforløb, var det et forsøg. Nu gentages det.

Regionen: Hvis vi nu tilbyder nogle af de medicinstuderende, som står over for at skulle vælge retning for deres karrierer, et praktikforløb med løn hos forskellige lægepraksisser, så kan de få et realistisk indblik i arbejdet i en praksis. Og måske kan et sådant forløb også inspirere til at vælge en fremtid som praktiserende læge i et område, som traditionelt har lidt svært ved at tiltrække læger.

Nogenlunde disse overvejelser lå bag, da Region Midtjylland og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) sidste år gik sammen om at tilbyde i alt 18 medicinstuderende et praktikforløb i lægepraksisser rundt om i regionen.

Om det har fået nogle af de 18 til at stile mod en karriere som almenpraktiserende læge, er det endnu for tidligt at sige noget om. Til gengæld er der ingen tvivl om, at forsøget sidste år var en succes.

Annonce

God evaluering

I forbindelse med den efterfølgende evaluering var det mest "negative" udsagn fra såvel læger som studerende, at forløbet havde været for kort. Eller sagt på en anden måde var alle involverede glade.

Derfor gentages succesen i år i udvidet form. Ikke med længere forløb, men med flere praktikpladser.

- Vi har naturligvis noteret os, at nogle har syntes, at forløbet godt måtte have været længere. Men i stedet for at forlænge forløbene har vi valgt at prioritere, at fleres studerende får muligheden for at komme i praktik, siger Annette Sø, der er konsulent ved Lægedækning i Region Midtjylland.

Hun fortæller videre, at der i år er budgetteret med, at 30 medicinstuderende kan prøve kræfter med rollen som praktiserende læge. Sidste år søgte 102 studerende en sådan praktikplads, og 84 af dem altså forgæves.

Annonce

Tilmeldingsfrist forlænget

Praktikanterne blev aflønnet for 30 timers ansættelse og hver praksis honoreret med 3000 kroner. Regionen har dækket udgifter til annoncering.

Puljemidler fra "En læge tæt på dig" har dækket løn til medicinstuderende og honorering af hver praksis.


Vi har naturligvis noteret os, at nogle har syntes, at forløbet godt måtte have været længere. Men i stedet for at forlænge forløbene har vi valgt at prioritere, at fleres studerende får muligheden for at komme i praktik.

Annette Sø, konsulent, Lægedækning Region Midtjylland


Søndag 21. februar var frist for at tilmelde sig, men fristen er, fortæller Annette Sø, forlænget til 28. februar.

- Tilmeldingen var ikke helt på niveau med sidste år, og det, tror vi, hænger sammen med dels sammenfaldet med skolernes vinterferie, dels særlige udfordringer på grund af corona-situationen. Vi sendte en reminder ud til lægerne mandag, og allerede tirsdag fik vi yderligere seks tilmeldinger, siger Annette Sø.

Annonce

Udvalgte områder

Det er praksisser i lægedækningsområderne Grenaa, Ringkøbing-Skjern, Hedensted, Samsø, Holstebro, Silkeborg, Lemvig, Skanderborg, Norddjurs, Skive, Odder, Struer, Randers og Syddjurs, som kan melde sig.

- Områderne er udvalgt efter, hvor det erfaringsmæssigt har været svært at tiltrække tilstrækkeligt med læger til at sikre en ordentlig lægedækning, siger Annette Sø.

Når alle praksis er på plads, åbnes der for, at interesserede medicinstuderende kan søge om en praktikplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce