Annonce
Viborg

Almene boliger skal opføres i oplandet

Flere oplandsbyer kan muligvis se frem til at blive forsynet med almene boliger. Der er allerede et projekt i gang på Skalma-grunden i Skals. Skalmaparken får 16 boliger, halvdelen til plejekrævende seniorer. Arkivfoto: Morten Pedersen
Politikere vil ikke foreløbigt smide penge efter almene boliger i Viborg og Bjerringbro.
Annonce

Viborg/opland: Hvis der i de kommende år skal bygges almene boliger i Viborg Kommune, så må boligselskaberne se godt på kommunekortet.

Det bliver nemlig ikke i de to største byer, Viborg og Bjerringbro.

Det har kommunens økonomi- og erhvervsudvalg bestemt, da det holdt møde i ugens løb.

- Vi har meget klart givet udtryk for, at der de næste år ikke bliver givet flere kvoter i Viborg og Bjerringbro, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Bygges der almene boliger til "udsatte" grupper, eksempelvis plejeboliger eller ungdomsboliger, så giver kommunen 10 procent af beløbet. Familieboliger kan få mellem otte og 12 procent i såkaldt grundstøtte.

I 2020 er der kun sat ni millioner kroner af, hvor man tidligere har haft op mod 100 af slagsen på kontoen, fortæller Ulrik Wilbek.

- Der er allerede rigeligt med almene boliger i Viborg og Bjerringbro, og der bliver bygget en del i forvejen. Kvoterne de næste år bliver derfor tildelt mindre byer, som måtte have et behov, siger Ulrik Wilbek, som understreger det sidste - at der selvfølgelig skal være behov for det, som man måtte ønske at opføre.

Der er indtil videre sat 6,5 millioner kroner af på næste års budget til projekter, der allerede er i gang.

Det ene er på slagterigrunden i Bjerringbro, det andet på Skalma-grunden i Skals, og det tredje er i Rindsholm. De to førstnævnte er Boligselskabet Sct. Jørgens, mens Boligselskabet Viborg bygger på Gl. Aarhusvej.

I september i år påpegede direktør for Boligselskabet Sct. Jørgen, Hans Erik Lund, at blandt andre Mønsted og Stoholm godt kunne bruge flere almene boliger. Dette krævede dog netop, at man fik kvoter til det fra kommunal side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce