Annonce
Viborg FF

Alt andet end tilfældigt - Viborg FF's matchvinder har arbejdet målrettet med sine farlige frispark

Christian Sørensen har arbejdet ihærdigt med at blive farlig på frispark - og det virker for tiden. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Det er alt andet end tilfældigt, at Christian Sørensen scorer så meget på frispark for tiden. I et år har han arbejdet ihærdigt med sit spark - og i de seneste fire kampe har netop hans frispark været syv point værd for Viborg FF.

Fodbold: Christian Sørensen har været rigtig meget værd for Viborg FF i denne sæson.

Ikke kun via utrætteligt arbejde i venstre side af banen - men også på baggrund af flot sparkede eller kastede dødbolde.

Venstrebacken scorede mod Vendsyssel sit tredje frisparksmål i løbet af de seneste fire kampe i 1. division.

Hjemme mod HB Køge gav det VFF uafgjort, ude mod Helsingør gav det en sejr - og det samme var altså tilfældet søndag i Hjørring, hvor målet var kampens eneste.

Altså tre scoringer, som har været syv point værd for VFF.

- Det er fedt. Jeg elsker jo at afgøre fodboldkampe, så det er dejligt, at jeg kan gøre det, sagde Christian Sørensen, som nærmest blev en smule forlegen, da folkebladets udsendte præsenterede ham for, at frisparkene havde været syv point værd i de seneste kampe.


Det er jo dem, som bliver sparket over fødderne hele tiden. Jeg er glad for, at det ikke er mig. Jeg nyder kun godt af, at de får lidt tæsk ind i mellem

Christian Sørensen, Viborg FF


- Det er da dejligt, at jeg kan være afgørende på den måde. Det er skønt, at jeg kan have en stor rolle, og det er fint, at mine frispark kan ændre kampene. Nu er jeg jo blevet back, så det er nogle andre ting, som jeg skal juble over - blandt andet sådan noget her, sagde Christian Sørensen, som skyndte sig at sende en del af æren videre til holdkammeraterne.

- Det er jo dem, som bliver sparket over fødderne hele tiden. Jeg er glad for, at det ikke er mig. Jeg nyder kun godt af, at de får lidt tæsk ind i mellem. Så jeg har sagt, at det skal de blive ved med, for det kan jo give point, sagde han.

Annonce

Begyndte for et år siden

Christian Sørensen scorede i marts 2020 på sit første frispark for VFF.

Det var i en udekamp mod Fredericia, og det var faktisk omkring det tidspunkt, hvor han for alvor begyndte at indtage rollen som frisparksskytte.

- Det med frisparkene begyndte for alvor for et års tid siden, hvor jeg talte meget med Nickolai Lund og Jacob Neestrup om det. Det var noget, som jeg skulle arbejde med, for det er altså et våben i 1. division, at man via dødbolde kan stjæle nogle point, forklarer Christian Sørensen, som også kan afsløre, at netop frisparkene er noget, som han bruger en del tid på at træne.

- Jeg har fået at vide, at jeg har en fin venstrefod, så jeg har også en stor selvtillid når jeg står med kuglen. I dag følte jeg også, at jeg burde have scoret på det andet frispark, som vi havde tæt på feltet. Det er den slags, som jeg forventer af mig selv, sagde backen, som nu er oppe på fire mål i sæsonen.

- Jeg kan også mærke, at mine holdkammerater virkelig tror på mig. Jeg får tit at vide, at den der - den sparker jeg ind, sagde matchvinderen, som er glad for, at han også får tid og plads til at finpudse teknikken.

- Det er også en mental disciplin, hvor det handler om at være koncentreret. Også når man står en kold dag på kunstgræsset ved Liseborg, sagde backen, som også har set en del video for at finde frem til det rette spark.

- Og det virker i hvert fald i 1. division. Så må vi se, om det også kommer til at virke, når det forhåbentlig skal bruges en række højere til sommer, sagde han.

Annonce

Undervurderet område

Cheftræner Lars Friis har også i sin første tid i rækken bemærket, at dødboldene kan vise sig at være forskellen på succes og fiasko for VFF.

- Vi har talt om, at i de her tætte kampe, hvor vi så ikke lige får bolden puttet ind på andre måder - der skal vi være sindsygt gode på vores dødbolde. Og det har vi altså været indtil videre, hvilket vi igen viste i dag, sagde træneren.

Lars Friis tror på, at netop dødbolde kan vise sig at blive forskellen på succes og fiasko for Viborg FF. Arkivfoto: Morten Pedersen

- Jeg synes, at det med dødboldene virker til at være lidt undervurderet i fodbold-verdenen. Hvis man scorer mange mål på standarder, så er det lidt som om, at det ikke er rigtig fodbold. Og det er altså noget pjat. Det handler om, at vi skal have flest mulige point med os - og derfor er dødboldene vigtige, sagde træneren, som er glad for, at der bliver brugt meget tid på dødbolde i Viborg.

- Og det kan altså ende med, at det bliver afgørende for om vi smiler eller græder når regnskabet skal gøres op til sidst, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce