Annonce
Viborg

Alt er, som det plejer hos Lysmesteren

Lysmesteren/Punkt 1 tager de nødvendige forbehold i forhold til corona-smitten. Foto: Morten Dueholm
Og så alligevel ikke. Der er standere med håndsprit, anmærkninger om afstand og nye forholdsregler, så personale og kunder undgår corona-smitte. Men ellers er alt ved det gamle i butikken hos Lysmesteren/Punkt 1.

Viborg: Vi kommer ikke udenom det. Corona-virusset har sat et massivt pres på detailhandelen landet over. Centerbutikkerne er lukket ned, og flere af dem, som fortsat har lov til at lange varer over disken, tjener end ikke en promille af, hvad de normalt ville have tjent.

Men sådan ser det ikke ud alle steder.

Hos Lysmesteren/Punkt 1 på Granvej i Viborg fortsætter salget som vanligt. Der er en anelse færre kunder i den fysiske butik, mens netsalget forventes ifølge indehaver Dennis Jørgensen at være steget. Det er de sædvanlige varer, som fortsat sælger godt.

- Går din opvaskemaskine i stykker, jamen så skal du have en ny opvaskemaskine. Corona-krise eller ej. De ting ændrer sig ikke, og det kan vi se i vores butik, fortæller Dennis Jørgensen.

I øjeblikket har Lysmesteren/Punkt 1 mellem 40 og 50 fysiske ekspeditioner om dagen, og Dennis Jørgensen kan ikke genkende det lukkede Danmark, som han har kunne læse om i medierne, siden statsminister Mette Frederiksen begyndte at lukke ned for landet.

- En stor del af samfundet kører stadig fint, og vi har nærmest ikke oplevet en ændring her, siger Dennis Jørgensen, som ikke forventer, at butikken kommer til at miste omsætning i den nærmeste fremtid - tvært imod.

- Hvis tingene fortsætter som nu, og hvis der ikke kommer flere stramninger, så forventer jeg, at vi kører videre med status quo. Måske endda med et øget salg, spår han.

Annonce
Kundestrømmen i butikken er en anelse mindre, men ikke meget. Dog vælger flere at købe ind på butikkens hjemmeside. Foto: Morten Dueholm

Tager corona seriøst

I og med at Dennis Jørgensen har det sædvanlige antal kunder i biksen, har det været nødvendigt at skærpe tiltagene mod corona-smitte.

Allerede inden myndighederne kom ud med deres første corona-restriktioner, havde Lysmesteren/Punkt 1 gjort håndsprit tilgængeligt for alle kunderne og alt personale.

Derudover tager butikken ikke imod kontanter.

- Kontanter er noget af det mest ulækre. Det er lige før, at brugt toiletpapir er renere, lyder det kort og kontant fra Dennis Jørgensen, som har oplevet, at flere kunder måtte gå andetsteds hen, da de ikke har kunne betale med fysisk valuta.

- Men mit personales sikkerhed er langt vigtigere end det at få solgt nogle varer, slår han fast.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

Varmestue-leder: Skattelettelser ser ikke pæne ud, når vi, der laver socialt arbejde på bunden, skal til at reducere

Viborg FF

Viborg FF skal skrue tiden tilbage til januar og februar

Annonce