Annonce
Kultur

Der skal igen være liv i den gamle mølle: Pop-up-restaurant og alternativ behandling på tegnebrættet

Egon Rostgaard Johansen har store planer for den tidligere Bjerring Mølle. Foto: Hanne Bliksted
Egon Rostgaard Johansen har store planer for den tidligere Bjerring Mølle i Bjerringbro.
Annonce

Bjerringbro: Pop-up-restaurant. Fælles lokaler for alternativ behandling. Café og boliger. Der er næsten ingen ende på de ideer, som Egon Rostgaard Johansen har for igen at skabe liv i den tidligere Bjerring Mølle i Bjerringbro.

- Der er en del alternative behandlere i vores område. Hvis de samles i et hus, kan det give en synergieffekt, så flere folk får øje på de lokale behandlingsmuligheder, og måske at flere behandlere vil slå sig ned i vores område, siger han.

Caféen, forestiller han sig, kan indrettes med genbrugsmøbler og fungere som et mødested for både unge og ældre. Der er tale om en hverdagscafé, hvor man foruden kaffe og brød også kan købe lette anretninger.

Projektet kalder han Elverfossen. Ideen er, at der igen skal være liv i den gamle mølle, og det at skal være et mødested for folk i alle aldre.

Vi kan sagtens lave den slags i Bjerringbro. Hvis vi ikke selv gør noget, så ender det med, at alting flytter til Viborg eller andre større byer.

Egon Rostgaard Johansen, projekt Elverfossen.

Annonce

Som i store byer

Hans ideer minder meget om det, som allerede er i større byer, og hans optimisme fejler ikke noget.

- Vi kan sagtens lave den slags i Bjerringbro. Hvis vi ikke selv gør noget, så ender det med, at den slags aktiviteter flytter til Viborg eller andre større byer, siger han.

Egon Rostgaard Johansen føler sig overbevist om, at der findes investorer i Bjerringbro, som gerne ser flere mennesker og arbejdspladser i midtbyen.

Den gamle mølle har 1400 kvadratmeter under tag. Siloen er i fire etager, og her kan der indrettes otte lejligheder på cirka 60 kvadratmeter hver.

- Ja, det er et stort projekt, men vi må tage det i etaper, og jeg er overbevist om, at med de rigtige folk, så kan det lykkes, siger Egon Rostgaard Johansen, da avisen møder ham på "bagsiden" af møllen, hvor træernes gyldne efterårsløv spejler sig i mølledammen.

Den store have, som hører til møllen, har han også planer for. Her kan indrettes små kolonihaver på træpaller i stil med dem, som er blevet populære i storbyerne.

Annonce

Var med i Solhjulet

Egon Rostgaard Johansen har erfaringer med at starte fra bunden og alligevel få det til at blive til noget. Han var i sin tid en af de fire unge, som udviklede Solhjulet i Hjorthede.

- Det startede med, at vi solgte biodynamiske grøntsager til børnehaver. Derfra udviklede det hele sig til Danmarks største økologiske køleskab. Da Solhjulet blev solgt, var der 55 medarbejdere, siger han.

Han voksede op i Sønderjylland, har boet det meste af sit voksenliv i Østjylland og bor nu i Tange. Selv om han nu er pensionist, så har han masser af ideer, og altså også ideer til at gøre møllen til et helt særligt sted. Det var helt tilfældigt, at møllen kom ind i hans liv.

- Jeg var i Sport & Fritid, hvor jeg hørte, at Birthe og Jørgen Brogaard vil sælge møllen, og så tog det fart derfra. Og jeg håber da på kontakt til et par stykker, som måske er interesseret i at skyde penge i Elverfossen, siger han.

Om om kort tid inviterer han til et informationsmøde om planerne for møllen. Og jo mødet holdes naturligvis i Bjerring Mølle.

Der hører 5000 kvadratmeter have med til møllen. Ideen er, at der skal være offentlig adgang til haven.
Annonce

Farvel til Sport & Fritid

Birthe og Jørgen Brogaard købte møllen i 1975. De havde begge job som lærere, men da han ikke kunne få tilstrækkeligt med timer, startede han sin egen butik. Først med akvariefisk og udstyr, så kom der mus, rotter og fugle. Senere udvidede han med lystfiskerudstyr og sportstøj. Men til januar er det slut. Der lukker butikken Sport & Fritid for altid.

Birthe Brogaard lukkede sin genbrugsbutik for nogle uger siden. Parret havde en plan om at bygge en ny bolig på den anden side af søen, men Viborg Kommune sagde nej til den plan.

- Så nu må vi finde på noget andet, lyder det fra Birthe Brogaard.

Mødet om projekt Elverfossen holdes lørdag 2. november om eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce