Annonce
Viborg

Alternativet: Viborg skal gå forrest med grønt iværksætteri

I sidste uge havde Alternativet i Viborg besøg af partiformand Uffe Elbæk, der blev vist rundt i Banebyen. Pressefoto

Viborg: Partiet Alternativet ser gerne, at Viborg Kommune skaber helt nye rammer for at understøtte det bæredygtige iværksætteri. Det skal ske ved at etablere et hus, som skal danne ramme om både aktiviteter, som kan fremme den grønne omstilling i vores samfund - det kan være foredrag og byttearrangementer, og huse nye grønne virksomheder.

En, der kender til de særlige udfordringer, som bæredygtige iværksættervirksomheder står overfor, er, Mette Holmgaard Andersen, der har startet tøjvirksomheden Grobund.

- Som bæredygtige iværksættere står vi overfor nogle andre udfordringer, end en typisk iværksættervirksomhed. Vi bevæger os ind i en jungle af mærkningsordninger og skal i strategien gøre op med traditionel tænkning. Derfor vil det være stor hjælp med rum for sparring, videndeling og den synergi, det naturligt vil skabe, siger Mette Holmgaard Andersen.

Annonce

Grønt akademi

Spidskandidat for Alternativet Stine Isaksen peger på, at de rammer, som iværksætterne efterspørger, ligger fint i forlængelse af ideen om et "grønt akademi", der allerede udgør et væsentligt element i helhedsplanen for Banebyen, men som endnu ikke er realiseret.

Derfor foreslår hun, at det nye "Hus for bæredygtighed og grøn omstilling" placeres i remisen ved banegården. En bygning, der symboliserer industrialiseringen, en tid hvor hele produktionen blev lagt om, og som fremover kunne danne rammen om en ny periode, hvor produktionen lægges om i en mere bæredygtig retning.

Det er Banedanmark, som ejer remisen, og som er ved at planlægge en istandsættelse, hvilket de ifølge Stine Isaksen gerne vil arbejde sammen med andre omkring. Selve finansiering af prokjektet skal ifølge Alternativet ske med penge fra Banedanmark, Viborg Kommune og fondsstøtte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce