Annonce
Navne

Avisens fotograf fylder 50 år: Morten er altid på pletten til et pletskud

Sådan kender mange Morten Dueholm - manden bag kameaet og linsen på jagt efter endnu et pletskud. I dag fylder Morten 50 år. Foto: Preben Madsen,
Morten Dueholm, fotograf på Viborg Stifts Folkeblad, fylder i dag, tirsdag den 23. juli, 50 år.

50 år: Måske, naturligvis kun måske - for man ved jo aldrig - har nærværende skribent haft en lille "skyld" i, at Morten Dueholm, i dag 50 år, stadig efter 22 år har sit daglige arbejde på Viborg Stifts Folkeblad.

Det er en skyld, jeg meget gerne tager på mig, for på sin arbejdsplads er Morten en rigtig vellidt og dygtig kollega, og heldigvis synes også de tusindvis af egnens mennesker, han har fotograferet siden sin ansættelse, at han er en rigtig fed fyr og ferm til sit arbejde som fotograf.

Nå, men det var det med "skylden"...

Jo, det var således, at få år efter Mortens ansættelse var der på folkebladet en ung og meget nydelig journalistpraktilkant, der hed Rikke.

På daværende tidspunkt var jeg redaktionssekretær, og når man sidder på sådan en post går meget af tiden med at finde ud af, hvordan man skal fylde de mange spalter. Der er tit mange ideer, og de er - skulle jeg hilse at sige - ikke lige genial alle sammen.

Det korte af det lange er, at jeg sendte den unge fotograf og den endnu yngre journalistpraktikant ud på en opgave, der vist ikke var meget gods i, men avisen skulle jo fyldes.

Der kom helt sikkert en god artikel og nogle gode billeder ud af det, for de udsendte var - og er - jo dygtige, men det vigtige af det hele var naturligvis, at Morten fandt sin Rikke, og Rikke fandt sin Morten, og at de sammen slog rødder i Viborg.

Det må I - ikke bare Morten og Rikke, men alle andre - såmænd da godt takke mig for!

Og nu fylder den unge fynbo Søren jenseme 50 år.

Godt er det gået ham, for sammen med Rikke er han blevet far til Johanne og Valdemar, og det firkløver betyder alt for Morten.

Sammen med jobbet som fotograf, naturligvis, og Morten kender spillet som pressefotograf, og han kan godt lide det.

På pletten når det gælder og tid til fordybelse og indføling, når man støder ind i mennesker, der ikke har haft det lige let i livet.

Morten Dueholm er vokset op på Sydfyn på en efterskole, hvor hans far arbejdede som viceforstander. Han er student fra Svendborg Gymnasium, og sin uddannelse som fotograf tog han dels på journalisthøjskolen i Aarhus dels på dagbladet Politiken, hvor han havde sin praktiktid.

Musik har altid fyldt meget i Mortens liv. Det samme har teknik, og særligt den sidste egenskab har ikke så få af Mortens både tidligere og nuværende kolleger nydt godt af, når de skulle købe et nyt tv, en ny computer eller en ny mobiltelefon.

Familien Dueholm bor i en villa i Engelsborg, der for ikke så mange år blev bygget til, således at Morten kunne få sin hjemmebiograf.

Hans hustru, Rikke, er ansat i kommunikationsafdelingen på sygehuset i Viborg. Inden hun fik job i Viborg, arbejdede hun som reporter på Skive Folkeblad.

De to børn - Johanne og Valdemar - går i skole på Vestervang Skole ikke langt fra hjemmet.

Den runde dag fejrer Morten med sin familie.

Annonce
Den 1. september har Morten Dueholm været ansat på Viborg Stifts Folkeblad i 22 år. På bladet fandt han sin Rikke, og sammen har de skabt et familieliv i Viborg.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce