Annonce
Sport

Ambitiøst stævne er en charmeoffensiv for futsal-sporten

Der blev spillet masser af god futsal i Houlkærhallen i denne weekend, hvor hold fra det meste af Danmark gæstede Eastside. Foto: Morten Dueholm
Eastside Viborg vil gerne vise futsalsporten frem og skabe gode oplevelser for klubbens spillere. Det er baggrunden for, at klubben stabler et ambitiøst stævne på benene, hvor nogle af landets bedste hold gæster Houlkær.

Houlkær: Eastside Viborg er vild med futsal og vil rigtig gerne vise sporten frem.

Det er en af årsagerne til, at klubben for andet år i træk afvikler et futsal-stævne, som er uhyre populært blandt de deltagende klubber.

Og når de deltagende klubber er glade, så skulle man tro, at Eastside Viborg straks så en mulighed for at lade stævnet vokse år for år, så der dermed kunne komme flere klubber med - og ad den vej sende flere deltagergebyrer i kassen.

- Det kan godt være, at det lyder fluffy, men det her er ikke sat i verden for, at vi skal tjene penge. Det handler om futsal, og det handler om, at vi vil vise sporten frem og give deltagerne en god oplevelse, siger Brian Børsting, som er en af folkene bag stævnet, som i 2020 blev afviklet for anden gang i sin nuværende form.

Noget af det særlige ved Nykredit & MarkOn Futsal Cup 2020, som stævnet mundret hedder, er, at der er færre hold med i hver række, og dermed er der mulighed for at øge spilletiden i de enkelte kampe, hvilket er noget af det, som de deltagende klubber er glade for.

- Det er gået rigtig godt, og som vi havde håbet på. Der har været fuld knald på fra tidligt til sent. Holdene får masser af spilminutter, og det er en kongstanke, at vi på den måde kommer så tæt på det rigtige futsal-format som muligt, siger Brian Børsting, der er en af folkene bag stævnet.

- På den her måde prøver vi at tiltrække de klubber, som virkelig gerne vil futsal. Og vi prøver at gøre rigtig meget ud af oplevelsen for trænere og spillere, siger han.

- Mange af de klubber, som vi har haft på besøg, slutter af med at sige, at vi meget gerne må kontakte dem igen næste år, da de gerne vil med igen - og det er fedt at høre fra en klub som Kolding, som har haft en lang lørdag og først kørte hjem sidst på aftenen, siger han.

Stævnet havde også deltagelse fra Hjørring, Sønderborg og fra Fyn i denne weekend.

- Futsal som sport er ikke så udbredt som klassisk fodbold, men er snart ved at være på højde med almindelig indendørs fodbold. Men vi synes, at det er det fedeste, da det er så dynamisk og underholdende at se på, så vi har lyst til at involvere så mange som muligt i det, så de også kan få øjnene op for det, siger han.

Sådan gik stævnet

U15 Drenge :

A-spil :

1. Morud IF
2. Haka-hu (Hjørring)
3. Gauerslund

(4. Eastside Viborg)

B-spil :

1. Vejle Boldklub
2. Eastside Viborg (U14)
3. Skjold Sæby

(4. BT/ Svif)

U15 Piger :

1. Young Guns
2. FC Thy

3./4. Viborg Q1 - HHQ-19
5. Viborg Q2

U16 drenge:

A-spillet :
1. Kolding 1
2. HOG Hinnerup
3. Eastside Viborg 1

(4. Sanderum 1)

B-spillet :
1. Eastside Viborg 2
2. Kolding 2
3. Sanderum 2

(4. Viborg FF)

U18 piger:

1. Team 10/ 1
2. Team 10/ 2
3. Viborg Q1
4. Viborg Q2

U19 drenge/ senior

1. Eastside Futsal Viborg 4 kampe /10 point
2. OKS 4 kampe 4 kampe / 7 point
3. Hjørring Futsal (senior) 4 kampe / 6 point
4. Jerslev (senior) 4 kampe / 4 point
5. Sønderborg Fremad Futsal 4 kampe / 0 point.

Skaber en kultur

Brian Børsting kan allerede nu så godt som love, at stævnet også bliver afviklet i 2021, da det også er en god oplevelse for de årgange, hvor Eastside selv har futsal-hold.

Og en god stævneoplevelse i egen hal, hvor der er mulighed for at se klubbens øvrige hold i kamp, gavner motivationen. Det er vigtigt for det overordnede mål, som er at få et ligahold på seniorniveau, at fødekæden holdes ved lige.

- Vi har en del årgange med, og det taler fint ind i klubbens overordnede målsætning, at vi nu er ved at have mange årgange med, som er yngre end det kuld, som efterhånden har været med i mange år. Det er på den måde, at vi kan skabe en kultur, hvor der er en senior-ledestjerne, som man kigger frem mod, siger han.

Futsal er ikke så udbredt som almindelig fodbold, men Eastside vil gerne vise sporten frem, så flere får øjnene op for det dynamiske spil.
Tilbagemeldingerne fra de gæstende klubber var gode - og flere af dem lovede at komme igen næste gang.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce