Annonce
Sport

Amerikaner modsiger sportschef: Økonomien skilte os ad

George Fochive havde gerne fortsat hos VFF, men økonomien skilte ham og klubben fra en ny aftale. Arkivfoto: Morten Dueholm

George Fochive slår fast, at det var økonomien, som skilte ham og Viborg FF fra en forlængelse af kontrakten.

Annonce

Paris: George Fochive er fortid hos Viborg FF.

Det er mærkeligt for den amerikanske midtbanespiller at se den realitet i øjnene efter tre år i klubben, mens han i disse dage besøger familie i Paris.

- Jeg føler, at jeg var en stor del af det, som vi var i gang med i klubben. Men jeg kunne se, hvilken vej det gik. I forhandlingerne kunne jeg godt fornemme, at VFF ikke ville matche det, som skulle til for at holde på mig, siger George Fochive, som slår fast, at det for ham at se udelukkende var økonomien, som stod i vejen for en ny aftale.

- Jeg har set en udtalelse om, at det også var andet end økonomien, men det var det ikke. Det handlede om økonomien. Hvis den var på plads, så skulle vi nok få alt andet til at fungere, siger midtbanespilleren, som er ked af, at han nu ikke får chancen for at færdiggøre en potentiel oprykning, som han og de nu tidligere holdkammeraterne muligvis er i gang med.

- Jeg føler jo, at jeg er en del af det, da jeg har været med til at påbegynde det, men jeg er ked af, at jeg ikke kan gøre det færdigt. Jeg tror fuldt og fast på, at gutterne kan gøre det. Det er en stærk og velfungerende spillergruppe, som selv når den ikke spillede godt udviste stor vilje og styrke og vandt kampe. Og det er en den tro, som nok skal bære holdet igennem i foråret, siger midtbanespilleren.

Jeg har set en udtalelse om, at det også var andet end økonomien, men det var det ikke. Det handlede om økonomien. Hvis den var på plads, så skulle vi nok få alt andet til at fungere.

George Fochive, tidligere spiller hos Viborg FF
Annonce

Skal forstå kulturen

George Fochive har været hos VFF i tre år, og der er for ham ingen tvivl om, at årene i Viborg og i Danmark har sat sig sine spor i ham.

- Jeg er helt sikkert vokset. Det har måske ikke altid været let at komme igennem skuffelser eller fejl. Fodbold er en vild verden, især når man er helt alene i et andet land, hvor der er mange ting, som man skal lære, samtidig med at man skal gøre et godt stykke arbejde.

- Men det er sådan, det er. Man skal vokse, så man lærer at klare tingene, uanset om det er godt, skidt eller hårdt. Og det er en god erfaring at få med for en ung mand. Så på den led har opholdet givet mig meget, siger George Fochive, som er glad for den chance, som VFF gav ham.

- Jeg er helt klart både en bedre spiller og en stærkere person nu, siger midtbanespilleren, som også er glad for, at han undervejs har lært den danske kultur og den danske væremåde at kende.

- Når man spiller fodbold, så glemmer man ind imellem at leve livet. Specielt hvis man ikke forstår det, fordi man er i et andet land. Som fodboldspiller er man meget fokuseret på fodbold, men jeg mener, at man kun bliver bedre som spiller, hvis man lærer at forstå eksempelvis de fans, som følger klubben - så er det jo lettere at vide, hvad det er, de ønsker, siger han

- Derfor har det været godt for mig at lære at forstå den danske kultur. Det gjorde mig bedre - og jeg synes, at det var fantastisk at opleve, siger han.

- Så jeg vil helt sikkert savne Danmark. Måden folk omgås på, maden og den tryghed, som der er i Danmark. Det er et fantastisk sted at bo, og jeg har mødt nogle fantastiske mennesker, siger George Fochive.

Annonce

Et ærligt stykke arbejde

Selv står han altså fra nytår uden kontrakt.

Men den situation tager han meget roligt. For ham er det nemlig ikke så afgørende, hvor i verden han ender.

Han føler, at han i sin tid i Viborg har ydet det arbejde, som han skulle, og at han derfor har et fint eftermæle på trods af, at han havde svært ved at slå igennem og først det seneste halve år har spillet sig solidt ind i start-11'eren.

- Det er måske sådan indtrykket er set udefra, men hvis man spørger internt i klubben og de folk, som kender mig, så vil de sige, at jeg fra dag ét passede mit arbejde. Det er ikke sikkert, at det altid er lykkedes, som jeg gerne ville, men så længe, at jeg i mit hjerte ved, at jeg har ydet et hårdt og ærligt stykke arbejde, så har jeg en tro på, at jeg nok skal komme godt videre i min karriere, siger han.

Lige nu har han ingen underskrift med en klub, men han er klar til at se nærmere på alle de muligheder, som måtte dukke op.

- Alt kan ske, så det er svært at sige, hvor vejen går hen, siger midtbanespilleren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce