Annonce
Viborg

Amerikanerne kom til Viborg: Cadillacs og Mustangs dansede på asfalten

Lørdag kørte Alley Cat Car Club og deres mange amerikanerbiler igennem Viborgs gader. For nogle er det ikke kun bilen, men også tøjet der skal spille, som her ved Marita Fjermestad. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Lørdag aften var vejene i Viborg fyldt med amerikanerbiler, som normalt ville have vist sig frem i midtbyen. Men grundet forsamlingsforbud og andre restriktioner, var ruten spredt ud til hele Viborg.
Annonce

Viborg: Normalt ville de komme ind til midtbyen, måske lave en såkaldt "burner" og generelt underholde viborgenserne. I år blev det noget anderledes, da coronaens efterdønninger stadig fylder.

Derfor havde Alley Cats Car Club, som står for arrangementet, valgt, at i år skulle ruten spredes ud til hele Viborg, således, at for mange ikke samlede sig i midtbyen.


Jeg fik lov at køre i den nogle gange, og så var jeg bare forelsket. Så var jeg simpelthen nødt til at have min egen

Lene Holck Jensen


Denne lørdag fik journalisten lov til at køre med. Godt nok ikke hos formanden, men hos formandens bedre halvdel.

- Det er jo luksusbilen det her. Ikke ligesom den Mustang, som min man kører rundt i, griner Lene Holck Jensen, da hun fremhæver hendes lyserøde Cadillac fra 1960.

Som man langsomt ruller igennem Viborg, som en del af den store karavane af amerikanerbiler, ser man hurtigt, at selvom præmissen er ændret i år, så står viborgenserne troligt i vejkanten og ser de mange biler køre forbi.

- Det er jo bare fedt. Jeg havde virkelig ikke troet, at så mange ville komme, når det nu er anderledes i år, men det er jeg virkelig glad for, siger Lene Holck Jensen.

Annonce

Hentet i Sverige

For Lene Holck Jensen startede passionen dengang hendes mand, Allan Jensen, købte sin Mustang, som var en bil, som han havde altid havde drømt om.

- Jeg fik lov at køre i den nogle gange, og så var jeg bare forelsket. Så var jeg simpelthen nødt til at have min egen, siger Lene Holck Jensen.

Hendes egen blev så denne Cadillac fra 1960, som hun hentede på den anden side af Øresund for 12 år siden.

Lene Holck Jensen er dybt forelsket i hendes luksusbil af en Cadillac. Foto: Mads Plagborg Magnussen

Hvad er det, som du synes er så fedt ved de her biler?

- Jamen prøv at dufte. Det er jo bare fantastisk, siger Lene Holck Jensen.

- Og så findes den her type amerikanerbiler jo bare i så mange former og farver. Det kan altså noget, hvor mange biler i dag bare ligner hinanden, fortsætter hun.

Men selvom Alley Cats har opfordret folk til ikke at samles, så kan det både mærkes og ses når man rammer Gravene. Det er her bilerne skal vise sig frem.

- Der plejer jo at være endnu flere mennesker, men altså uanset, så er det jo bare en smule fedt, at de hepper på en, smiler Lene Holck Jensen.

Annonce

"Jeg skal vaske og putte benzin på"

For manges vedkommende, er det mekanikere som har den her slags biler, fordi de selv kan reparere dem, hvis det er nødvendigt.

Det er dog ikke tilfældet for Lene Holck Jensen, som ikke har den store mekaniker i blodet.

- Jeg skal vaske og jeg skal putte benzin på. Det er sådan set det, siger Lene Holck Jensen.

Lene skulle have været i USA i 2012 med mange fra klubben. En bilulykke satte desværre en stopper for det. Foto: Mads Plagborg Magnussen

Men det er heller ikke et problem for Lene. For når man er i forening, så er der altid hjælp at finde.

- Vi mødes jo så tit ved klubhuset, og så kan man altid sige, hvis bilen driller. Så er der altid nogen der kan hjælpe. Det er jo det dejlige ved en forening, siger Lene Holck Jensen.

Turen nærmer sig så småt sin slutning, i hvert fald for journalisten. Så da bilerne drejer ud af Rødevej, hopper journalisten ud, siger tak for turen, og går tilbage til redaktionen, en smule mere forelsket i ideen om en Cadillac, Route 66 og Elvis Presley for fuld styrke.

Når speedometeret har sat sig fast, så er det godt, at den nymoderne teknologi kan hjælpe. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Foto: Mads Plagborg Magnussen
Foto: Mads Plagborg Magnussen
Foto: Mads Plagborg Magnussen
Mange folk stod langs vejkanten og fulgte med. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Foto: Mads Plagborg Magnussen
Slangen med de mange biler var bestemt ikke kort. Publikum fik virkelig noget "for pengene." Foto: Mads Plagborg Magnussen
Foto: Mads Plagborg Magnussen
Nyere amerikanerbiler var også blandt. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Og de helt store muskler var også fundet frem til turen. Foto: Mads Plagborg Magnussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce