Annonce
Erhverv

Andelskasser: Indtjeningen kan blive mindre end ventet

Jan Pedersen understreger, at Danske Andelskassers Bank har et robust kapitalgrundlag. Arkivfoto: Morten Dueholm
Danske Andelskassers Bank ændrer som følge af corona-krisen forventningerne til årsresultatet, så det nu ventes at blive i spændet fra 60 til 180 millioner kroner.
Annonce

Hammershøj: Danske Andelskassers Bank - der står bag pengeinstitutterne med navnet Andelskassen - informerer i en selskabsmeddelelse om, at udbruddet af corona-virus kan føre til en lavere indtjening i år. Hidtil har bankens forventning til årsresultatet ligget på et overskud i intervallet fra 120 til 180 millioner kroner, men nu forventes overskuddet at blive på mellem 60 og 180 millioner kroner. Banken puster altså mere luft ind i spændet for det forventede årsresultat.

De ændrede forventninger skyldes naturligvis usikkerheden på de finansielle markeder som følge af virus-epidemien. Usikkerheden har indtil videre vist sig som store kursfald på verdens børser. Derudover forventer banken, at en del af kunderne bliver ramt af nedlukningen af en stor del af aktiviteten i samfundet, og det kan potentielt give øgede tab.

"Det er vores forventning, at intervallet kan indsnævres i takt med, at situationen normaliseres. Den underliggende basisindtjening udvikler sig som forventet og fastholdes derfor uændret i intervallet 135-175 kroner," skriver banken.

Annonce

Robust kapitalgrundlag

Administrerende direktør Jan Pedersen siger i selskabsmeddelelsen:

- Vi lever i øjeblikket i en meget turbulent periode, hvor den verdensomspændende pandemi samt nedlukningen af Danmark i foreløbig 14 dage har ført til en betydelig øget finansiel usikkerhed. Det er klart, at en sådan øget usikkerhed medfører betydelige udsving på de finansielle markeder, ligesom vores kunder desværre også vil blive ramt. Jeg vil gerne understrege, at der er tale om et øjebliksbillede, hvor situationen på den korte bane kan ændre sig til det bedre, men naturligvis også til det værre. Banken følger situationen tæt, siger han.

Jan Pedersen understreger, at banken har et robust kapitalgrundlag og kan absorbere betydelige tab uden at komme i problemer med kapitalkravene. Regeringen er kommet pengeinstitutterne til hjælp ved at fjerne noget, der kaldes "den kontracykliske buffer". Det hilser Jan Pedersen med stor tilfredshed, men det tydeliggør også situationens alvor.

- Sammen med regeringens øvrige støtteordninger kan jeg love, at vi vil gøre vores yderste for at hjælpe vores kunder i denne ekstraordinære situation, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Midtbyen: Behøver det være så grimt?

Sport For abonnenter

Viborg FF-træner har set meget ustabilt spil efter corona-pausen

Annonce