Annonce
Sport

Se højdepunkterne: Andenpladsen er hjemme - VFF smadrede slagen superliga-nedrykker

Viborg FF sikrede sig andenpladsen i 1. division, da Vendsyssel FF tirsdag aften blev slået med 4-1 på Energi Viborg Arena. Sejren blev blandt andet sikret via to Jakob Bonde-scoringer på straffespark, men de kløvergrønne kunne med lidt held have scoret mange flere mål.
Annonce

Fodbold: Det var et formsvagt Vendsyssel-mandskab, som kom ind til kampen, og det gjorde ikke nordjydernes udgangspunkt bedre, at topscorer Wessam Abou Ali slet ikke var i truppen. Derudover var førstemålmand Peter Friis Jensen ukampdygtig. Buret var dermed overladt til 20-årige Mads Sylvan, som normalt er tredjemålmand, da andenmålmand Nicolai Flø er på vej væk fra klubben.

Viborg FF, som med en sejr endegyldigt kunne sikre sig rækkens andenplads, havde Alassana Jatta med igen efter endt karantæne. Omvendt måtte de kløvergrønne se bort fra Frederik Brandhof, som igen måtte se til fra tilskuerrækkerne grundet sin drillende fod.

Det var de amputerede gæster, som var bedst i kampens indledning. Flere gange sværmede de  omkring VFF-feltet, og det var som om, at hjemmeholdet ikke rigtig kunne finde sine ben at stå på.

Mikkel Agger både scorede og trak et straffespark i tirsdagens kamp. Foto: Johnny Pedersen

Efter otte minutters spil blev nordjyderne farlige. Et frispark blev slået ind i panden på Jeppe Svenningsen, men han headede et godt stykke over Brandon Austins mål.

Derfra begyndte VFF at tage over. Tobias Bech sendte en knaldhård afslutning ind på Mads Sylvan, som serverede en returbold for fødderne af Mikkel Agger, men angriberen plaffede  kuglen i sidenettet.

Kort efter kæmpede Jeff Mensah sig flot igennem sine markeringer. Han stak Christian Sørensen i feltet, hvor han blev væltet af Jeppe Svenningsen. Dommeren kvitterede ved at pege på straffesparkspletten.

Jakob Bonde skulle eksekvere, og det gjorde han usvigeligt sikkert. Forsvarsspillerens niende ligamål i denne sæson var en realitet.

Føringen fik dog ikke lov at vare længe. To minutter efter faldt en nedfaldsbold ned for fødderne af Christoffer Boateng, som fra kanten af feltet på fænomenal vis bankede bolden ind bag Brandon Austin.

1-1 efter 20 minutters spil.

Viborg FF fortsatte med at være i teten, og efter 22 minutter var Jakob Bonde millimeter fra at gøre sin måltotal to-cifret, da han kom først på et frispark. Bolden hoppede dog snært forbi mål.

En lille halv time inde i opgøret slap Tobias Bech afsted på højrekanten. Omkring feltet tog han et lille træk ind i banen, lagde bolden til rette for sit venstreben, og så tordnede han ellers bolden på stolpen til højlydt ærgrelse for størstedelen af de fremmødte.

På det her tidspunkt var der kun ét hold på banen, men pludselig stak Vendsyssel snuden frem.

Bolden blev flot kombineret ud af VFF's genpres, hvilket gav gæsterne en fem mod tre situationen. Det førte dog ikke til mere end en afslutning relativt langt udefra, som end ikke ramte mål.

Flere tilskuere på langsiden var begyndt at trisse til pause under tribunen, men det fortrød de nok hurtigt. 17-årige Mads Søndergaard smed nemlig en suveræn stikning afsted mod Mikkel Agger, som resolut sendte bolden i nettet.

Sekundet efter blev første halvleg fløjtet af, og VFF'erne kunne jublende gå i omklædningsrummet.

Kampen i tal

Viborg FF - Vendsyssel FF 4-1 (2-1)

Fodbold, 1. division, 31. spillerunde

Mål: 1-0 Jakob Bonde (17.), 1-1 Christoffer Boateng (20.), 2-1 Mikkel Agger (45.), 3-1 Jakob Bonde (60.), 4-1 Mads Aaquist (88.)

Gule kort: Jeppe Grønning, Christian Sørensen og Mikkel Agger (VFF), Ali Messaoud og Christoffer Boateng (Vendsyssel)

Rødt kort: Søren Henriksen (Vendsyssel)

Viborg FF: Brandon Austin - Alexander Fischer, Lars Kramer, Jakob Bonde, Christian Sørensen (35. Mikkel Knudsen) - Jeppe Grønning, Mads Søndergaard (68. Sofus Berger), Jeff Mensah (45. Mads Aaquist) - Tobias Bech (68. Shelove Achelus), Alassana Jatta (79. Christian Moses), Mikkel Agger

Annonce

Slag i hovedet, rødt kort, straffespark

VFF kom ud til anden halvleg med fart i støvlerne. Tobias Bech især var stærk på sin højrekant, og i halvegens spæde sekunder brugte han sin fysisk på eminent vis og trak i situationen et frispark på kanten af Vendsyssel-feltet.

Mads Aaquist slog frisparket ind i boksen, men det førte ikke andet end tilfældig klumpspil med sig.

Kort efter var Lars Kramer ved at kikse i eget felt. Jakob Bonde lagde en simpel aflevering i fødderne på ham. Bolden blev på klodset vis fumlet hen på Vendsyssel-fødder, hvilket resulterede i en kvalificeret afslutning, som heldigvis for VFF sad lige på Austin.

Efter 55 minutter slap Agger og Bech igennem på en kontra. Førstnævnte sendte sin unge holdkammerat dybt. Bech tog et træk og fik afsluttet, men for anden gang i opgøret stod stolpen i vejen for den 18-årige kantspiller.

I sekvensen efter var det så Mikkel Agger selv, som kom fri i feltet. Han blev væltet, men trods vilde protester fra VFF'erne forblev dommerens fløjte tavs.

Men Vendsyssels Søren Henriksen ville det tilsyneladende anderledes. Han strøg hen og plantede en flad hånd i ansigtet på Agger, som straks faldt til jorden.

Rødt kort og straffespark. Tåbelig aktion fra Vendsyssel-spilleren.

Og det var selvfølgelig Jakob Bonde, som igen skulle eksekvere. Og ligesom i første halvleg blev kuglen sat i nettet med den største selvfølgelighed.

Med 20 minutter igen var Agger igen på spil. Og igen var det i dybden. Denne gang var det Jatta, som sendte ham afsted, men afslutningen var for uskarp.

VFF havde kontrol over sagerne, og til sidst fik alle på stadion en sand perle at tage hjem på. Sofus Berger trak et frispark på kanten af feltet, og Mads Aaquist kvitterede ved at sende en følt bold op i det korte hjørne.

En sand drømmescoring fra den lille herlevit.

Slutteligt fik Mikkel Agger en ærgerlig advarsel, hvilket holder den formstærke offensivspiller ude af weekendens møde med Vejle.

4-1 sejren betyder, at VFF ikke kan hentes på ligaens andenplads. Vejle vandt i øvrigt sin hjemmekamp mod Nykøbing, og derfor er den matematiske mulighed for at indhente "Jyllands Rubin" væk. Vejle rykker op i Superligaen, mens VFF bliver nummer to i rækken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce