Annonce
Viborg

Anders Wadsholt takker af: - Selvom vi markerede en afslutning, føltes det mere som et lille mødested midt på rejsen, der bare fortsætter

Gorm Bull, Palle Hjorth og Anders Wadsholt sang "Dramaland" til afskedsreceptionen. Privatfoto
Søndag blev der taget afsked med kulturskolens nu tidligere leder.
Annonce

Viborg: Søndag middag mødtes 60 folk i et rød-hvid stribet telt lidt vest for Viborg til "Dramafars afskedsreception".

- Det blev præcis så rørende og glædelig en dag, som jeg havde håbet på, skrev dagens hovedperson, Anders Wadsholt, efterfølgende.

Anledningen var selvfølgelig et farvel og tak til den nu tidligere leder af afdelingen for scenekunst på Kulturskolen Viborg, efter han i sommerferien valgte at forlade jobbet - til en del drama og debat.

Nuværende elever fortalte, at de slet ikke kunne forestille sig dramaskolen uden ham, og Gorm Bull luftede sin frustration og spørgsmål i et debatindlæg.

Kulturskolens ledelse forklarede efterfølgende i en skrivelse, at et faldende elevtal - der over en årrække var gået fra flere end 100 til godt det halve - var grund til, at man varslede Anders Wadsholt ned i tid. Det tilbud sagde han nej til, og så måtte han se sig om efter nyt job.

Anders Wadsholt sagde søndag farvel til Viborg og Dramaskolen. Privatfoto

Det skabte han selv i den nystiftede Favrskov Dramaskole, der i løbet af ugen tager imod sine første elever.

- Mange har sagt til mig, at de synes, at det er hurtigt, at jeg har fået et nyt arbejde stablet på benene. Og dertil må jeg sige, at ja, det er virkelig gået stærkt, men der er mange timers arbejde endnu, før det bliver noget, jeg kan hæve løn i, skrev Anders Wadsholt til sine gæster og tilføjede:

- Men det kommer. Og i har alle været med til at give troen på, at det kan lade sig gøre.

Hans afskedsreception havde musiske indslag fra blandt andre Bull og Hjorth, hvor også Anders Wadsholt fik lov at spille med på sangen "Dramaland" skrevet til lejligheden. Der var hyldeblomstbobler og røgede "lamme-lækkerier" fra egen mark, igen iblandet sang og musik.

- Der var elever, forældre, kolleger og venner fra alle de 15 gode år i Viborg. Og selvom vi markerede en afslutning, føltes det mere som et lille mødested midt på rejsen, der bare fortsætter, skrev Anders Wadsholt.


Det blev præcis så rørende og glædelig en dag, som jeg havde håbet på.

Anders Wadsholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

Sport For abonnenter

Viborg FF skiftede stil med succes - bolden skulle oftere direkte op til "holdets Hulk"

Annonce