Annonce
Sport

Anfører accepterer lønhalvering i presset fodboldklub

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Steven Naismith går med til et lønhug på 50 procent for at sikre, at den skotske fodboldklub Hearts overlever.

Anfører Steven Naismith frasiger sig halvdelen af sin løn i et forsøg på at hjælpe den skotske fodboldklub Hearts igennem coronakrisen.

I en udmelding på klubbens hjemmeside accepterer den 33-årige veteran dermed det ønske, som klubejer Ann Budge fremsatte over for hele spillertruppen i sidste uge.

- Jeg håber, at det kan bidrage til klubbens overlevelse på lang sigt og samtidig hjælpe med at redde job, specielt for dem, der tjener mindst og har de største problemer i denne tid, lyder det.

Den skotske liga ligger stille, og klubberne går derfor glip af løbende indtægter fra kampdagene.

Det har fået Hearts-ejeren til at varsle drastiske tiltag. Blandt andet skal samtlige fuldtidsansatte spillere, trænere og hjælpere gå 50 procent ned i løn med virkning fra april.

Det har Naismith nu valgt at gå med til. Kaptajnen har en fortid i blandt andet storklubben Rangers og de engelske Premier League-klubber Everton og Norwich.

- Den aktuelle situation bringer alle i en svær position, men det er ikke et problem, som Hearts er skyld i, skriver han.

- Min familie og jeg føler, at fodbolden har været god ved os gennem en lang karriere. Derfor kan og bør jeg personligt acceptere 50 procents lønnedgang.

Naismith fastslår, at alle i truppen frit kan træffe deres egen beslutning i lønspørgsmålet.

- Jeg ved, at alle mine holdkammerater står i forskellige situationer med økonomi, hjem og familie.

- Jeg kan forsikre, at alle gør alt, hvad de kan. Som anfører støtter jeg mine holdkammerater, uanset hvilken beslutning de træffer i denne sag, siger Steven Naismith.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce