Annonce
Viborg HK

Anfører holder fast i Viborg HK - stortalent kan være på vej til klubben

Carin Strömberg (t.v.) har ikke tænkt sig at forlade Viborg HK før tid, selv om hun har muligheden for det, og samtidig rygtes Helena Elver (t.h.) til klubben.
Carin Strömberg har besluttet sig for at spille kontraktperioden ud i Viborg HK. Dermed er hun også i klubben i næste sæson, og det er sød musik i ørerne på cheftræner Jakob Vestergaard. En ny og yderst talentfuld bagspiller kan samtidig være på vej til HTH Ligaens nuværende nummer to.
Annonce

Viborg: I forbindelse med Viborg HK's kamp mod København Håndbold kom det frem, at anfører Carin Strömberg også spiller i den grønne trøje i næste sæson.

Svenskeren har ellers en klausul i sin kontrakt, som gør det muligt for både hende selv og klubben at stoppe samarbejdet til sommer. Men Strömberg vil gerne forsætte et år mere og dermed spille i klubben i hele kontraktperioden, og den beslutning er cheftræner Jakob Vestergaard meget glad for.

Han har nemlig set en anfører, som i den grad har hævet sit niveau i 2020.

- Hun har løftet sig på mange parametre og er en uundværlig spiller på vores hold, hvor hun har trukket et stort læs. Vi har jo altid vidst, at hun kan dække hamrende godt op, og hun har også en unik betydning uden for banen. Hun er meget professionel og har en god indgangsvinkel til det at være på et hold, siger Jakob Vestergaard.

Carin Strömberg kom til Viborg HK fra Stockholm-klubben Skuru IK i 2016. Hun viste sig hurtigt at være en samlende figur for et ungt Viborg HK-hold, og i december 2017 forlængede hun sin kontrakt med tre år frem til 2021.

- Carin er i stand til at give de andre et klap bagi, men også et rap over nallerne, hvis der er brug for det. Hun bidrager både til holdets udvikling og til vores træningsmiljø, siger Jakob Vestergaard.

- Så vi har ikke været interesseret i at bruge den klausul, der er i hendes kontrakt, slår træneren fast.

Annonce

Elver til VHK?

Viborg HK har i øjeblikket seks faste bagspillere i førsteholdstruppen, men ifølge TV2 Sportens oplysninger kan en ny og yderst talentfuld én af slagsen støde til i sommerpausen.

Der er tale om den 21-årige Helena Elver, som i øjeblikket spiller for Aarhus United. Onsdag aften scorede hun 10 gange i sejren over Ajax København.

Helena Elver har en fortid på ungdomslandsholdet, og hun var udtaget til den danske A-landsholds bruttotrup i forbindelse med VM i Japan.

Da Helena Elver i 2018 skiftede til Aarhus United udtalte træner Heine Eriksen følgende:

- Vi er rigtigt glade for at kunne tilknytte et af de absolut største talenter i dansk ungdomshåndbold. Jeg har haft fornøjelsen af at træne Helena på ungdomslandsholdet, og allerede da jeg mødte hende som 15-årig i starten af u-projektet, kunne jeg se, at der var tale om et talent udover det sædvanlige. Jeg er sikker på, at hun nu er klar til at tage skridtet op i den danske liga.

Det fik han ret. Helena Elver imponerede allerede i sin første ligasæson og skal altså nu muligvis fortsætte karrieren i den grønne VHK-trøje. Jakob Vestergaard er dog tavs, når talen falder på et eventuelt klubskifte.

- Det vil jeg ikke kommentere på, siger han til folkebladet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce