Annonce
Viborg

Animation skal skabe bedre forhold for bostøtten

Animation kan på en simpel måde forklare svære budskaber. Det beviser en ny film om bostøtte skabt i samarbejde mellem Viborg Kommune og filmskaberne "Animeretkampagne.dk", der har hjemme på Arsenalet i Viborg. Pressefoto: Animeretkampagne.dk
Animationsfilm målrettet fagpersoner og pårørende skal forhindre misforståelser om, hvad bostøtten tilbyder borgerne. Filmen har premiere fredag den 18. september.
Annonce

Viborg: Viborg har cirka 800 borgere, der modtager bostøtte. Halvdelen af dem tilhører voksenhandicap, mens den anden halvdel er tilknyttet psykiatrien.

En ny animationsfilm skal nu hjælpe både fagpersonalet og de pårørende omkring borgerne med at forstå, hvad bostøtten kan og må arbejde med – og måske navnlig hvad bostøtten ikke kan og må arbejde med.

- Vi bliver hver eneste dag mødt med mange forventninger til vores arbejde og også af forventninger, som ikke er en del af vores arbejdsbeskrivelse, siger Gitte Ranneberg Skaarup der er afdelingsleder på psykiatriområdet i bostøtten og fortsætter.

- Vores job består ikke i at gøre en masse for borgerne. Den består i at gøre ting sammen med borgerne. Det er en udbredt misforståelse, at bostøtten er en form for professionelle pårørende, der kører borgerne fra a til b, gør rent, styrer deres pengesager eller henter cigaretter og mad. Det er ikke tilfældet. Vi leverer et socialpædagogisk stykke arbejde, hvis formål er at hjælpe borgerne med at mestre deres eget liv.

Annonce

Enkel og direkte formidling

Filmen er skabt af Happy Flyfish og Drawesome Films, som sammen har platformen animeretkampagne.dk og leverer kampagner til det offentlige.

Premieredatoen er sat til 18/9, og bostøtten i Viborg glæder sig til at få filmen ud til målgruppen.

- I dag, hvor holdningen er, at borgerne skal være længst muligt i eget hjem, er bostøtten tilgængelig fra klokken 7-23 alle årets 365 dage. Derfor er vi nødt til at præcisere, hvad man kan forvente, at bostøtten tilbyder, uddyber Susanne Andreasen, der er afdelingsleder på voksenhandicapområdet i bostøtten.

Filmen har premiere fredag den 18. september. Pressefoto: Animeretkampagne.

Det har længe været et ønske for bostøtten i Viborg at få lavet en film, der i respekt for borgerne forklarer hverdagen i bostøtten. Det er lykkes med animationsfilmen, lyder vurderingen.


Vi bliver hver eneste dag mødt med mange forventninger til vores arbejde og også af forventninger, som ikke er en del af vores arbejdsbeskrivelse.

Gitte Ranneberg Skaarup, afdelingsleder på psykiatriområdet i bostøtten.


- Vi har før i tiden forsøgt os med brochurer og pjecer, men filmen kan på en meget mere enkelt og direkte måde fortælle det budskab, vi ønsker at formidle videre, siger Gitte Ranneberg Skaarup.

Annonce

Respekten vigtigst

Respekten for borgerne betyder meget for bostøtten, understreger de to afdelingsledere.

Med filmen er det lykkes at forklare de udfordringer, borgerne kan have, og som bostøtten kan hjælpe dem med i øjenhøjde og med respekt for den enkelte.

- Der findes mange alternative måder at leve og bo på, og det kan være dilemmafyldt, fordi der ind imellem er pårørende, som ønsker, at noget skal ændres, men det er vores opgave at respektere den enkeltes ret til at leve det liv, han eller hun ønsker. Og det budskab kommer rigtig godt frem i filmen, siger Susanne Andreasen.

Animationsfilmen, der varer knap to minutter, har premiere på Viborg Rådhus fredag den 18. september klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Stortalent efter perlemål: Jeg har tit drømt om at sætte den i krydset på Viborg Stadion - nu har jeg gjort det

Viborg

Nu brøler kronhjortene

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Rundt om Viborg For abonnenter

Tre polakker sigtet og varetægtsfængslet for tyverier fra varebiler på Viborg-egnen: - Man stjæler godt i Danmark

Sport For abonnenter

Rutineret back har manglet procenter - men er sulten efter at erobre stamplads tilbage

Annonce