Annonce
Viborg

Animations-vinder hyldet i Viborg: - Vi har aldrig før lavet noget på så højt niveau

Claus Toksvig Kjær har god grund til at smile. Filmen "Calamity", som hans animationsstudie Nørlum har været med til at lave, blev nemlig kåret som den bedste spillefilm ved den franske Annecy Animationsfestival. Foto: Emma Haas
Manden bag den viborgensiske animationsvirksomhed Nørlum, Claus Toksvig Kjær, er stolt af den seneste pris fra Frankrig. Torsdag blev han hyldet i Viborg.
Annonce

Viborg: Man kan næsten sige, at Viborgs animationsmiljø fik endnu en fjer i hatten, da den toneangivende animationsfestival Annecy for nylig belønnede filmen "Calamity" med Cristal-prisen for bedste spillefilm.

Filmen er nemlig skabt i et samarbejde mellem det franske Maybe Movies og det viborgensiske animationsstudie Nørlum.

Og det er "fuldstændig exceptionelt", som kommunaldirektør Lasse Jacobsen fik fortalt studiets direktør, Claus Toksvig Kjær, og tre af hans kolleger, da de torsdag formiddag var inviteret på rådhuset til kage og blomster.


Jeg har fået at vide, at alle i juryen havde stemt på vores film. Det sker nærmest aldrig.

Claus Toksvig Kjær


En fejring var da også på plads, især når corona-krisen havde sat en stopper for en egentlig prisoverrækkelse med klapsalver og champagne i Frankrig.

Annonce

Calamity

Det har taget producenterne to år at skabe "Calamity". Den foregår i det vilde vesten i 1863 og bygger på beretningen om Martha Jane Cannary, der i dag er kendt som den legendariske revolverkvinde Calamity Jane.

Animationsfilmen "Calamity" kommer i danske biografer den 14. januar 2021. Foto: Maybe Movies og Nørlum

Og allerede da Claus Toksvig Kjær sad med manuskriptet i hånden, kunne han se, at det ville blive godt. Så handlede det bare om at oversætte det til film.

- Men det blev flot. Det er den bedste film, jeg synes, jeg har set, sagde han.

- Vi har ikke før lavet noget på højt niveau.

Selvom han havde, og stadig har, en rigtig god fornemmelse for "Calamity", havde han ingen forventning om at vinde, da filmen blev nomineret i Annecy.

- Men jeg har fået at vide, at alle i juryen havde stemt på vores film. Det sker nærmest aldrig, sagde han storsmilende.

Annonce

Oscar?

Alle animationsfolkene er enige om, at prisen kommer til at betyde meget for Nørlum, der i 2015 var nomineret til en Oscar for "Sangen fra Havet".

Og netop en Oscar kunne godt være i sigte for også "Calamity", hvis Claus Toksvig Kjær fik lov at bestemme:

- Jeg tror på, den kan konkurrere på højt niveau, sagde han og nævnte de internationale giganter som Disney og Dreamworks som nogle af de største konkurrenter.

Filmen er originalt med fransk tale, men en dansk version er undervejs med stemmer fra Nikolaj Coster-Waldau, Sofie Gråbøl, Lars Mikkelsen og Ella Testa Kusk - der spillede hovedrollen Lucia i Julemandens Datter og gør det igen i efterfølgeren, som får premiere i Viborg til november.

Der er også planer om at lave en engelsk-sproget version til det enorme amerikanske marked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce