Annonce
forside

Anklager kræver fængselstraf - forsvarer frifindelse

<p>Henrik Bollerslev kan se frem til en lang fængselsstraf, hvis han bliver kendt skyldig i ulovlig import af biler. Arkivfoto: Morten Dueholm</p>

Hvis anklageren får medhold i sag om ulovlig import af biler, kan det koste Henrik Bollerslev fra Lindholm Biler og Børge Kloch Sørensen, BS Automobiler i Ørum, mindst to et halvt år i fængsel. Bollerslevs forsvarer krævede i sin procedure frifindelse.

Annonce

De fire tiltalte i sagen om import af mere end 400 Seat-modeller fra primært Polen skal straffes med mindst to år og seks måneders fængsel.

Det var konklusionen på anklagerens procedure ved Retten i Aalborg, hvor Henrik Bollerslev, Lindholm Biler i Viborg, og Børge Kloch Sørensen, BS Automobiler i Ørum, er blandt de tiltalte.

Anklageren fandt det efter mere end 10 retsdage bevist, at de tiltalte bevidst havde forhandlet priser på biler ned og havde betalt overpris på ekstraudstyr.

Dermed var afgiftsgrundlaget på bilerne blevet kunstigt lavt, så statskassen blev snydt for 12,5 millioner kroner.

Ikke overraskende var Henrik Bollerslevs advokat, Anders Nemeth, i sin procedure uenig i anklagerens konklusion.

Anklagemyndigheden har på flere punkter ikke gjort arbejdet godt nok eller drager forkerte antagelser, mente forsvarsadvokaten. Derfor skal Henrik Bollerslev ifølge Anders Nemeth frikendes.

Advokaten pegede især på, at Skat kun bad om fakturaer på biler solgt til den polske importør hos Seat i Spanien. Det stod efter en afhøring af den polske direktør klart, at fakturaerne ikke fortalte den rigtige pris, for der manglede nogle kreditnotaer på de usælgelige Toledo- modeller, som blev solgt billigt til Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Flid for et godt formål

Annonce