Annonce
112

Anklaget for grov vold mod fire måneder gammel baby: 32-årig skal for retten i dag

Byretten behandler tirsdag og torsdag en sag mod en mand, som er tiltalt for grov vold mod et spædbarn. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix.
I løbet af tirsdagen behandler Retten i Viborg en sag om en 32-årig mand, som er tiltalt for i 2017 at udsætte et spædbarn for grov vold.
Annonce

Viborg: Rystevold, slag, brækkede ribben og skinneben og meget mere endnu.

En blot fire måneder gammel dreng fik utvivlsomt den værst tænkelige start på livet, da han kom til verden på Viborg-egnen for godt to et halvt år siden.

Den 32-årige mand, som er tiltalt for på det groveste at have mishandlet spædbarnet i løbet af dets første levemåneder, skal tirsdag for retten i Viborg.

Der er netop gået to år, siden han første gang var for retten. Han blev fremstillet i grundlovsforhør 9. november 2017 sammen med sin daværende kæreste, som er mor til drengen. Til at begynde med var både den 32-årige mand og hans dengang 23-årige kæreste begge sigtet i sagen, men tirsdag bliver det efter alt at dømme kun manden, som skal for en dommer.

Han er tiltalt for det, man i jurasprog kalder legemsangreb af særlig rå karakter. I sommer fik folkebladet aktindsigt i sagens anklageskrift, hvor det fremgik, at volden mod den lille dreng stod på, lige fra da han blev født i juni 2017 og frem til mandens anholdelse i november samme år.

Annonce

Nævningesag

Ifølge anklageskriftet har manden udsat den op til fire måneder gamle baby for rystevold ad flere omgange, kraftige slag, faste greb og tryk af kroppen og hovedet. Desuden skulle han ifølge anklageskriftet have trukket eller vredet i barnets ben.

Den op til fire måneder gamle dreng var i forbindelse med volden og mishandlingen i livsfare, og han fik blandt andet blodsamlinger og væskesamlinger i kraniet, blødninger i øjnenes nethinder og brækkede ribben og skinneben. Det lille barn skulle også have pådraget sig en hjerneskade, som det endnu ikke er muligt at fastlægge omfanget af.

Sagen mod den 32-årige mand begynder tirsdag klokken ni. Torsdag er også afsat til sagen.

Den bliver behandlet som en nævningesag - det vil altså sige, at anklageren går efter en straf på mindst fire års fængsel til den 32-årige. Manden er tiltalt for brud på straffelovens paragraf 246, som kan give op til maksimalt 10 års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Afgørelsens time for Tange Sø er nær

Sport

Afgørende aften forude ? - Viborg FF-træner har stor respekt for vanvittigt godt omstillingshold

Annonce