Annonce
Bjerringbro

Anløbsbro ved Kjællinghøl under konstruktion

Tirsdag morgen ankom delene til den nye kano-anløbsbro, der skal sættes op ved Kjællinghøl. Foto: Christine Krüger Hansen

Der arbejdes i denne uge på at få både anlægsbro, toilet og shelter gjort færdig.

Bjerringbro: Selvom tågen lå lavt og tæt ved Kjællinghøl tirsdag morgen, kunne man stadig se, at der blev arbejdet på at få samlet og søsat den nye anlægsbro, der først og fremmest skal bruges af de mange kanofarere samt kajakroere, der ønsker at stævne ind ved teltpladsen tæt ved Kjællinghølbroen.

Det er firmaet Nbc Marine, der står for opsætningen af anløbsbroen, der skal fungere som en flydebro.

Skovfoged Steen Bonne Rasmussen fra Naturstyrelsen Kronjylland, der står bag projektet, som gerne skal løfte hele området og gøre det endnu mere anvendeligt og attraktivt, var ude og inspicere opsætningen, og han regnede med at anlægsbroen allerede står færdig på torsdag.

Anløbsbroen ankom i større dele og skal sættes sammen og fastgøres på et skelet af rustfrit stål, som ligger skjult under gangbroen.

- For at sikre, at man det meste af året kan gå tørskoet ud til selve flydebroen, starter gangbroen allerede sit forløb et godt stykke oppe, nærmest samme sted som broen over åens starter, forklarer Steen Bonne Rasmussen.

Foruden anløbsbroen er der også et shelter og et nyt offentligt toilet på vej. Toilettet bliver et muldtoilet, der ikke hverken kræver strøm eller vand, og derfor også kan anvendes hele året.

- Bunden er støbt, og nu venter tømrerne bare på, at cementen tørrer så meget, at de kan bygget huset færdigt, fortæller Steen Bonne Rasmussen.

Pladsen, hvor der er adskillige borde/bænkesæt, lejrbål og snart et nyt toilet, er egentlig en teltplads, men alligevel har man også valgt at investere i et enkelt shelter, hvor der er plads til, at otte kan sove. Det skulle også gerne stå færdigt, inden ugen er omme.

En del af anløbsbroen er konstrueret som en flydebro og den skal fastgøres ude i åen med disse store ringe.
Skovfoged, Steen Bonne Rasmussen kiggede også forbi for at se hvordan det gik med at få bygget anløbsbroen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce