Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Minecraft Dungeons er den perfekte RPG-intro til børn

Det ligner Diablo og andre dungeon-crawlers til en forveksling, men det er altså Minecraft-varianten - og den kan spilles af børn. Pr-foto
Minecraft har gået sin sejrsgang på konsoller og computere verden over, og nu tager franchisen et længe ventet spring og bliver historiedrevet med Minecraft Dungeons.
Annonce

De fleste gamere kender Minecraft, der med sin genkendelige klodsede grafik og simple bygge-gameplay er det spil, som Lego burde have lavet - hvis altså ikke lige Minecraft kom først. Minecraft trigger nemlig mange af de samme mekanismer, som Lego gør, bare på skærmen, hvor det til gengæld kun er fantasien - og ikke trivialiteter som klodser og tyngdekraft - der sætter grænser. Minecraft appellerer da også først og fremmest til yngre gamere, eller casual gamere som kan slappe af med at bygge.

Nu går franchisen imidlertid i en hel anden retning, for hvad kan være mindre afslappende end at crawle igennem dungeons forfulgt af zombier, skeletter og dæmoner?

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Annonce

Diablo for børn

- Det er jo Diablo for børn.

Sådan lød min dom efter 10 minutters gameplay, og jeg fastholder efter alt for mange timers gameplay mere: Minecraft dungeons er Diablo for børn. I Diablo-serien pløjer du igennem zombier, skeletter og dæmoner i ét væk, kun afbrudt af guddommeligt flotte cut-scenes og menu-skærmene, hvor du skifter dit udstyr og forfiner dine skills. Lyder det bekendt? Ja, det var jo lige sådan, jeg beskrev Minecraft Dungeons. Altså bortset fra de guddommeligt flotte cut-scenes, for Minecraft er blevet pænere, men guddommeligt er nok at strække det - faktisk er flot også at strække det. Det er pixeleret og grimt - godt nok ikke helt så grimt som Minecraft vanligvis er, men stadig grimt. Det gør dog ikke noget, for det virker. De forskellige dungeons kommer til live i endda meget varieret udtryk, og der er en fin variation af angreb og monstre.

Jeg sprang også over det med menu-skærmene, for det er altså ikke helt det samme. I Minecraft Dungeons samler du nye våben og genstande undervejs, og du får også experience points og stiger i level. Men det er en meget forsimplet affære, der slet ikke er så dyb og kompleks, som Diablo eller andre lignende spil i dungeon-crawler genren er. Men det gør heller ikke noget, for målgruppen er en anden her, nemlig yngre gamere, genre inkarende Minecraft-fans uden den store erfaring udi RPG eller dungeon-crawl specifikt.

Den målgruppe har da også hjulpet med en stor del af anmeldelsen her, da mine drenge på 6 og 11 år har gennemført spillet, mens de tilpassede deres karakterer undervejs. Dermed også afsløret, at det ikke er vildt svært i udgangspunktet, men det er muligt at skrue op for sværhedsgraden.

Annonce

God begyndelse

Det vælter frem med monstre undervejs, men sværhedsgraden er overkommelig, hvis man tænker sig om, når man vælger sine våben mv. Pr-foto

Det er forfriskende, at Minecraft langt om længe tør prøve noget nyt, og Minecraft Dungeons er ganske vellykket, hvis man tager det, for hvad det er: en intro til RPG-genren, et Diablo for børn.

Med det in mente er det ærgerligt, at der hverken er dansk tale eller tekst, men spillet er dog rimeligt let at navigere i, og mine børn kan selv spille det - hjulpet af den 11-åriges engelskkundskaber.

Grafisk og lydmæssigt er Minecraft blevet pænere, men det er stadig ikke kønt. Det er helt bevidst, og det gør heller ikke det store. Styringen er intuitiv og god, og historien er tilpas lang til, at der er mange timers underholdning. Når man har spillet igennem første gang, er det bare at skrue op for sværhedsgraden, og sammen med loot-systemet giver det grund til flere gennemspilninger.

Titel: Minecraft Dungeons

Platform: Xbox One, pc og Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 26. maj 2020


Minecraft er ikke kendt for sin gode grafik, men Minecraft Dungeons er et skridt op, og der er tilmed en stor variation i banedesignet undervejs. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce