Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Pokémon Mystery Dungeon DX har en snæver målgruppe

I Pokémon Mystery Dungeon DX er man et menneske, der har forvandlet sig til en pokémon. Mens man prøver at finde ud af hvorfor, bliver man en del af et redningshold, der udforsker dungeons for at redde andre pokémon. Pr-foto
Nuttet grafik, komplekst gameplay og alt for meget ligegyldig tekst gør det svært at elske Pokémon Mystery Dungeon DX

Pokémon Mystery Dungeon DX er en hård nød at knække. På overfladen appellerer den pusse-nussede grafik, overfloden af pokémon og den banale historie til de yngste gamere, men under alt det gemmer sig et meget teksttungt spil med et – sammenlignet med andre pokémon-spil – komplekst gameplay.

De yngste gamere kan med andre ord ikke være med, og spørgsmålet er så, om de ældre gider.

Om testen og prislinks

Produkterne, vi anmelder i Jysk Fynske Medier, er udlånt af virksomheden bag produktet. Vi tester og anmelder altid objektivt, uden at virksomheden har indflydelse på processen eller den færdige anmeldelse.

Artiklen kan indeholde affiliate links til Jysk Fynske Mediers samarbejdspartner PriceRunner. Når læserne klikker på de links, modtager vi en mindre betaling, men de har ingen betydning for, hvilke tests vi bringer eller vores bedømmelse af produkterne.

Malet i vandfarve

I Mystery Dungeon er du, da du vågner op forvandlet fra menneske til pokémon. Du er nu fanget i en pokémons krop og kan tale med andre pokémons. Mens du prøver at regne ud hvorfor, går du med i et redningshold, der skal klare en række dungeons og redde en masse pokémon. Som man jo gør i sådan en situation.

Mystery Dungeon, der er et remake af Pokémon Mystery Dungeon Blue/Red Rescue Team fra 2006, har fået et gevaldigt grafisk make-over, og hele verdenen fremstår i 2020, som var den malet med vandfarver. Det er et ret unikt udtryk med masser af farver, og om man bryder sig om det eller ej, vil nok være en smagssag.

Musikken minder en del om øvrige pokémon-spil, men så holder lighederne også op.

Annonce

Turbaseret taktik

Pokémon Mystery Dungeon DX adskiller sig på en række områder fra traditionelle pokémon-spil. For det første er du en pokémon og ikke en pokémon-træner. For det andet er spillet bygget op som en traditionel ”dungeon-crawler” og ikke et RPG, altså med en centralt liggende by, hvorfra du ”crawler” igennem den ene dungeon efter den anden – altså løser din mission og høster din belønning – og derpå returnerer til byen for at opgradere dine pokémon og finde nye missioner. Og for det tredje, så er Pokémon Mystery turbaseret og ikke realtime. Pokémon-kampe har alle dage været turbaserede, men her er det alt, hvad du foretager det i en dungeon, der er det.

Alle dungeons fungerer på den måde, at fjenderne kun bevæger sig, når du bevæger dig. Så kampene er turbaserede, og du kan drage fordel af din viden om pokémon, hvis du har spillet andre spil – men selve din udforskning af den enkelte dungeon er også turbaseret. Det øger de taktiske lag i spillet, som på sin vis minder mere om XCOM end klassisk pokémon. Hvis ikke det lige var for alle de pokémons.

Der er rigtigt meget tekst i Pokémon Mystery Dungeon DX, og det taler imod, at det skulle være et spil til de yngste - i hvert fald i Danmark, hvor børnene er bedst til dansk. Pr-foto
Annonce

Snæver målgruppe

Som man måske allerede har gættet, er jeg ikke kæmpe fan af Mystery Dungeon. Jeg synes, det er for nuttet og kedeligt til at fange mig, og mine børn synes, det er for tekst-tungt og langsomt at spille. Læg dertil en kluntet styring, en grafik der i bedste fald vil dele vandene og et ekstremt repetitivt gameplay, og så rammer Mystery Dungeon altså en meget snæver målgruppe.

Jeg er egentlig fan af turbaseret strategi, som fx XCOM, og også af pokémon-spillene i øvrigt – men i dette tilfælde giver plus og plus altså minus.

Titel: Pokémon Mystery Dungeon DX

Platform: Nintendo Switch

Lanceringsdato: 6. marts

Styringen er kluntet og upræcis, og jeg oplevede tit, at jeg ikke helt var herre over, hvor min pokémon bevægede sig hen i de enkelte dungeons. Det kan tilgives i de første dungeons, hvor sværhedsgraden er overkommelig, men derefter bliver det frustrerende. Pr-foto
De mange missioner i Mystery Dungeon er meget ensformige, og selvom de utallige dungeons bliver auto-genereret og derfor aldrig er ens, føles de alligevel meget ensformige at komme igennem. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Stenalderbondens henlagte skat

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

- Jeg har aldrig helt forstået hypen omkring Hald Sø - men en weekendvandretur om søen fik mig overbevist

Viborg FF For abonnenter

Ny bane er klar til lørdagens derby - tekniker og sportschef roser stadions nye hybridunderlag

Debat

Man gjorde en humlebi fortræd: Viborg kan meget mere!

Rundt om Viborg

Protest: Naboer til kamp mod 'afvigende' bolig-nybyggeri i historisk fjordlandsby

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Kæmpe-skyldner blev spottet på Bilkas p-plads: Politiet snuppede de penge, han havde på lommen

Erhverv

Navnløs-sagen kan ende med påbud og bøder

Sport

Kort før lokalopgør: FC Midtjylland-spiller er blevet testet positiv for corona

Alarm 112 For abonnenter

Mistænkt for menneskesmugling og uagtsomt manddrab: Nu er han blevet dømt for at belure en bekendt, der klædte sig af

Viborg

Søndermarkskirken er vejkirke: - Det gør ligesom dørtærsklen lidt lavere

Annonce