Annonce
Viborg

Anmeldelse: Sommerudstilling i Galleri NB

Værk af Nana Bastrup. Foto: Hans Henrik Jacobsen
Annonce

Viborg: Sommerudstillingen i Galleri NB i Viborg, der varer indtil den 7. august 2020, er en blandet sommercocktail med i alt 20 forskellige kunstnere.

De fleste kunstværker er fra galleriets faste stab, og det betyder deltagere fra Danmark, Norge, Holland, Tyskland, Litauen, Færøerne og et par andre lande.

Udstillingens titel er ”Waou”, og det er måske at spænde buen lidt for hårdt, men det er fine nye værker, der præsenteres.


Der er også en del nye lovende malerier fra danske Kristian Vodder Svensson. Vi er stadig i et fantasifuldt naturunivers, men der er tilføjet en del nye realistiske figurer, enten dyr eller mennesker, og det er en spændende udvikling, og dejligt at se nyt fra Vodders side.


På endevæggen i hovedrummet er der to meget store malerier af afdøde Kjell Nupen fra begyndelsen i 1990'erne. Men skal man satse her, kræver det en investering på 250.000 kroner for hvert maleri, og det er jo en anseelig sum, selvom det er to rigtig gode malerier. Nupen er jo uden tvivl det fineste navn, galleriet har præsenteret.

Der er også en del nye, lovende malerier fra danske Kristian Vodder Svensson. Vi er stadig i et fantasifuldt naturunivers, men der tilføjet en del nye realistiske figurer, enten dyr eller mennesker, og det er en spændende udvikling, og dejligt at se nyt fra Vodders side.

Værk af Kristian Vodder Svensson. Foto: Hans Henrik Jacobsen

Carsten Frank har også et par bemærkelsesværdige malerier med, men de blev vist også vist på hans separatudstilling tidligere i foråret.

Sabine Beyerle deltager med et par sjove badebilleder, og hun er en fin repræsentant for det tyske i galleriet sammen med Andrea Damp.

De faste hollændere Hugo Tieleman, Toon Berghahn og Paul Smulders er ligeledes med på udstillingen. Jeg tror, jeg har set Smulders værker før, men man kan især fremhæve et par fine malerier af Hugo Tieleman.

Værk af Hugo Tieleman. Foto: Hans Henrik Jacobsen

De danske bidragsydere er Thomas Andersson, John Reuss, Nana R. H. Bastrup og Steen Larsen, og især Nana Bastrups værker er specielle og iøjnefaldende.

Vilmantas fra Litauen viser blandt andet nogle fine store krukker, og derudover er der yderligere seks-syv kunstnere med på udstillingen.

Der er således meget forskelligt at se på i Viborg og til vidt forskellige priser, så galleriet spænder bredt med et stort internationalt islæt. Foråret 2020 har selvfølgelig på ingen måde været normalt, men der har ikke været mange separatudstillinger, selvom det kan nok heller forventes i disse coronatider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce