Annonce
Digitalt

Anmeldelse: Zombie Army 4 er svær at tage seriøst, men gør det alligevel

Zombie Army 4 er klichefyldt og forudsigeligt, men selvom grafikken ikke er prangende, så sidder gameplay og styring lige i skabet, og det er et både underholdende og meget gennemført spil. Pr-foto
Rebellion har finpudset rædsels-rejsen med Zombie Army 4, der er overraskende varieret, gennemtænkt og underholdende

Jeg må med skam erkende, at jeg har misset de tre første kapitler i Zombie Army-serien – og ligeledes tilstå, at jeg næsten allerede stod af, da det dårlige stemmeskuespil i introen fortalte en så forudsigelig historie, at jeg havde stykket den sammen, da jeg så coveret på spillet.

Men så skete der noget i løbet af den første håndfuld timer i selskab med Shola, Karl, Jun og Boris -for ikke at nævne et fem-cifret antal nazi-zombier; jeg blev ikke bare underholdt, jeg havde svært ved at stoppe med at spille.

Zombie-spil bliver meget let repetitive og kedelige, men her formår Zombie Army 4 at variere spil-oplevelsen fornuftigt. Dels gennem et banedesign, der tilgodeser forskellige måder at spille på, dels gennem et våben-system, der skal opgraderes og igen tilpasses spillestil, og dels gennem forskellige spil-muligheder - hvor især co-op fortjener at blive fremhævet. Pr-foto

Strategisk mesterklasse

For selvom Zombie Army 4 på overfladen ligner et simpelt gore-eventyr, og arkade-elementerne er til at få øje på med en simpel styring, store grafiske combos og belønninger for at udrydde flest mulige zombier på kortest mulig tid, så er der tydeligt, at det her er et gennemarbejdet koncept.

Styringen er simpel, ja, men den fungerer omvendt også upåklageligt. Du vælger en karakter, udstyrer vedkommende med dine foretrukne våben, og så kan du ellers gå i krig. Læringskurven er helt tilpas, og der er aldrig langt mellem kampene. Dine våben kan du opgradere løbende, så de understøtter din spillestil, og spillet er varieret nok til, at du bliver nødt til at skifte mellem at bruge sniper-rifle, maskingevær, shotgun, eksplosive våben osv. mange gange undervejs.

Den store variation understøtter i øvrigt co-op perfekt, da du med fordel kan sammensætte et hold af specialister, som kan gå i nærkamp, snigmyrde på afstand eller balancere kampene med et maskingevær.

Annonce

Ikke for alle

Zombie Army 4 er nazi-zombier, knuste kranier og afrevne lemmer, og dermed er det ikke for alle. Men hvis man er til FPS-spil og zombie-fortællinger som Walking Dead, så bliver det altså ikke meget bedre, end det er her. Grafik og lyd er ikke videre imponerende, men det er gameplay til gengæld, og det er sjovt og varieret at sende Hitlers levende døde tropper tilbage i jorden - især i co-op.

Titel: Zombie Army 4

Platform: Xbox One, PlayStation 4, pc

Udgivelsesdato: 4. februar

Der er tusindevis af zombier i Zombie Army 4, og det er blåde blodigt, brutalt og unødvendigt voldsomt, når man kæmper sig igennem Hitlers hær af døde. Det er dermed ikke et spil for alle - og på ingen måder et børne- eller familie-spil. Pr-foto
Rebellion er kendt for deres sniper-spil, og det er også tydeligt i Zombie Army 4. Personligt synes jeg, at sniper-delen træker op, men er man mere til den direkte kamp med zombierne, så er der også rig mulighed for at komme helt tæt på. Pr-foto
Annonce

Mest læste

Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Stenalderbondens henlagte skat

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

- Jeg har aldrig helt forstået hypen omkring Hald Sø - men en weekendvandretur om søen fik mig overbevist

Viborg FF For abonnenter

Ny bane er klar til lørdagens derby - tekniker og sportschef roser stadions nye hybridunderlag

Debat

Man gjorde en humlebi fortræd: Viborg kan meget mere!

Rundt om Viborg

Protest: Naboer til kamp mod 'afvigende' bolig-nybyggeri i historisk fjordlandsby

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Kæmpe-skyldner blev spottet på Bilkas p-plads: Politiet snuppede de penge, han havde på lommen

Erhverv

Navnløs-sagen kan ende med påbud og bøder

Sport

Kort før lokalopgør: FC Midtjylland-spiller er blevet testet positiv for corona

Alarm 112 For abonnenter

Mistænkt for menneskesmugling og uagtsomt manddrab: Nu er han blevet dømt for at belure en bekendt, der klædte sig af

Viborg

Søndermarkskirken er vejkirke: - Det gør ligesom dørtærsklen lidt lavere

Annonce