Annonce
Erhverv

Ans får også en stump cykelsti

Cyklisterne har også fået en forbedring i Ans, idet der er lagt asfalt på det stykke cykelsti, som tidligere var grus. Foto: Michael Skovgaard
Cykelsti langs Århusvej har fået asfaltbelægning

Ans: Det var en stor dag i Ans, da lyset i det nye signalanlæg hvor Ansvej løber ud i Århusvej/A26 blev tændt for godt en måned siden. Og ikke alene er bilisternes sikkerhed og hverdag blevet forbedret, også cyklisterne har fået en bid af kagen.

Da lyskrydset var en realitet, gik det op for folk, at cyklistene også kunne bruge en forbedring. Derfor er der nu lavet en stump cykelsti fra signalanlægget til broen ved Tange Sø. - Det er jo en del af en cykelrute, hvor mange cykler, og så giver det god mening at lægge asfalt på, i stedet for der kun er grus, siger projektleder hos Vejdirektoratet Niels Kofoed. Den nye bid cykelsti blev en realitet efter ønsker fra Ans Lokalråd og Silkeborg Kommune. Kommunen stiller arealet til rådighed, og Vejdirektoratet har betalt for etablering af cykelstien, som er klar til aflevering inden for en uges tid.
Annonce
Cykelstien langs Århusvej er dobbeltrettet.

Intelligent anlæg

Optællinger viser, at der hvert døgn kører 8.000 biler på Århusvej og omkring 3.900 på Ansvej. Nyt er det også, at der er 70 km fartbegrænsning på strækningen, hvor man tidligere måtte køre 80 kilometer i timen.

I følge Niels Kofoed er ibrugtagningen af signalanlægget gået som planlagt.

Signalanlægget er et såkaldt intelligent anlæg og styres med et kamera, og når bilerne nærmer sig, viser lanterne rødt, gult eller grønt lys.

- Anlægget er indstillet, så hvis bilisterne kører de tilladte 70 km i timen, vil de som udgangspunkt undgå at skulle stoppe for rødt, siger Niels Kofoed. Krydset er en såkaldt sort plet hos Vejdirektoratet. I første omgang var planen at lave en rundkørsel på stedet. Det vakte dog en del modstand blandt borgerne i området, og derfor blev det i stedet et signalreguleret kryds, som det hedder i fagsproget.

Det har kostet omkring fire millioner kroner at bygge det nye kryds, heraf er der gået 2,5 millioner kroner til entreprenørarbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's pokalhelte anno 2000 - sådan er det gået dem siden

Viborg FF For abonnenter

Viborg FF's største sejr nogensinde - set fra seks forskellige synsvinkler

Annonce