Annonce
Fodbold

Antallet af viborgensiske fodboldpiger stiger markant

Der er i Viborg blevet afholdt mange fodboldarrangementer for piger, og der kommer endnu flere fremover. Arkivfoto: Morten Stricker
15 lokale fodboldklubber gik for halvandet år ind i et projekt, som skulle få flere piger til at spille fodbold inden for kommunegrænsen. Og indsatsen har indtil videre båret frugt.
Annonce

Viborg: Flere piger skal spille fodbold i Viborg. Således lød målsætningen, da 15 lokale fodboldklubber fandt sammen i et projekt, som ikke blot skulle få flere piger til at spille fodbold, men også skulle få flere kvindelige fodboldtrænere samt flere kvinder generelt ind i lokale sportslige udvalg.

Viborg Kommune blev i den forbindelse i 2018 en såkaldt DBU profilkommune, og siden da er det kun gået én vej - den rigtige vej.

På halvandet år er der i omegnen af 170 flere piger, der spiller fodbold i Viborg, hvilket er en stigning på mere end 25 procent. Det oplyser DBU Jylland.

Stigningen er kommet på bagkant af flere forskellige tiltag, som både tæller fodboldfestivaller og fodboldarrangementer for netop piger, og derudover er flere klubber gået sammen under paraplyen Viborg Q, som skal optimere forholdene for de aktive pigespillere.

Flere piger skal spille fodbold i Viborg

  • Der deltager 15 klubber i projektet. De 15 klubber er Bjerringbro IF, Bruunshåb Tapdrup IF, SUB 88, NUGF Viborg, Tjele Vest Sport, Stoholm IF, Team Viborg, Houlkær IF, Alhedens IF, Ravnsbjerg IF, Mønsted IF, BMK 90, Overlund GF og Viborg FF.

  • Projektet er støttet af DBU’s Udviklingspulje med 350.000 kr. de første to år, Viborg Kommune med 100.000 kr. årligt, Nordea-fonden med 400.000 kr. i en 3,5-årig periode og Viborg Idrætsråd med 75.000 kr. om året.

  • Det koster en fodboldklub 2500 kr. pr. år at deltage.


Kilde: DBU Jylland

Annonce

Ikke tilfredse endnu

Selvom mængden af pigespillere allerede er vokset markant, er man fortsat ikke i mål. Projektet kører over en fireårig periode, og slutter altså i 2022.

- Vi fortsætter med mange af de indsatser i foråret, der hidtil har været succeser. Det er for eksempel 'Fantastisk Fodboldstart for piger' og Fodboldfestivallerne, hvor målgruppen er 0.-2. klasser, siger Morten Erfurth, som er sportschef hos Viborg Idrætsåd, der står for projektet, til DBU Jylland.

- Vi er vældigt tilfredse med, hvad vi indtil videre har opnået. Men vi vil slet ikke stå stille. Der er så meget mere arbejde at gøre, før vi er i mål. Det er jo et fireårigt projekt, så der er stadig elementer, vi skal have prikket hul i, fortæller Morten Erfurth

Ifølge DBU Jylland er det planen, at der i 2020 vil blive afholdt 10 fodboldfestivaller med mere end 1000 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce