Annonce
Viborg

App gør videokonsultationer tilgængelige for alle borgere i regionen

App'en "Mine aftaler" gør det lettere for patienter at komme i digital kontakt med hospitalerne i Region Midtjylland. Pressefoto
Som den første region i landet er Region Midtjylland klar med en ny patient-app, der folder muligheden for videokonsultation, selvbooking og en digital patient-assistent til hospitalsbesøget ud på mobiltelefonen.
Annonce

Regionen: Flere hospitaler i Region Midtjylland, blandt andet Regionshospitalet Viborg, har med stor succes brugt online selvbookinger og videokonsultationer den seneste tid.

Regionen har nu taget endnu et skridt til en mere digitaliseret patientkontakt.

Den nye app "Mine aftaler" bringer hospitalet og sundhedspersonalet endnu tættere på borgerne, der samtidig får et forløb mere tilpasset deres hverdag.

- Vi har rigtig god erfaring med blandt andet selvbooking på vores hospitaler, der giver patienter mulighed for selv at planlægge deres tid på hospitalet ud fra deres hverdag og arbejdsliv. Det er denne tilgang til at digitalisere mødet mellem patient og hospital, vi med Mine aftaler-app’en nu folder ud til mobiltelefonen i borgerens egne lomme. App’en samler mange funktioner til selvbetjening i ét værktøj. Ikke bare selvbooking, men også videokonsultation direkte fra mobiltelefonen og en digital assistent, der gør det fysiske besøg på hospitalet nemmere for patienten, siger Henrik Vestring, der er produktchef i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Til en start er det alle afdelinger i psykiatrien samt enkelte afdelinger på hvert hospital, der nu kan tilbyde patienterne muligheden for videokonsultation via deres mobiltelefon.

Annonce

Stort uudnyttet potentiale

Det forventes, at omkring en tredjedel af konsultationerne med det kliniske personale inden for få år vil foregå virtuelt.

Men produktchefen har også store forventninger til udbredelsen af selvbooking på mobiltelefonen.

- Der ligger et stort uudnyttet potentiale i at gøre patientkontakten mere digital og mobil. Det gælder i forhold til at gøre det nemt og sikkert for hver patient, men også i forhold til, hvordan vi gradvist fremover kan gøre hverdagen lettere for sundhedspersonalet. Samtidig vil endnu mere fremover foregå ambulant. Her er videokonsultationer et af de helt centrale redskaber, siger han.

Udover funktioner, som gør det nemmere at interagere med hospitalet hjemmefra, vil app’en også kunne hjælpe patienten under selve besøget på sygehuset. Hver patient kan blandt andet få løbende besked om forventet ventetid og finde et oversigtskort over hospitalet, så man ikke længere er bænket til venteområdet, fordi det fulde overblik nu ligger på mobiltelefonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Viborg HK For abonnenter

En måned og tre kampe inde i sæsonen - Viborg HK ligger på den forventede formkurve

Annonce