Annonce
Viborg

Apple snupper opmærksomheden

Palle Damborg. Pressefoto.

Siden Apple besluttede sig for at indrette sig i Foulum, har det været svært for allerede eksisterende virksomheder at tiltrække sig opmærksomhed, mener Dansk Industri Skive/Viborg.

Viborgegnen: Havde armene kunnet nå til himlens porte, havde de sikkert flakset rundt deroppe i dagene omkring Apples offentliggørelse af, at den amerikanske elektronik-gigant vil bygge et enormt datacenter på en mark i nærheden af Foulum.

Så stor var begejstringen, at den næsten ingen ende ville tage.

Begejstringen deler Dansk Industri (DI) Skive/Viborg. De afsmittende effekter af denne storindflytning er - forhåbentlig - til at tage og føle på. Eksempelvis i baglommen, hvor tegnebogen sidder.

Måske er byggeriet i Foulum, der får Pentagon til at ligne et dukkehus, så stort, at for eksempel Viborg Kommunes opmærksomhed på alle de andre allerede eksisterende virksomheder svinder ind?

Det er i hvert fald en vurdering, som Dansk Industri Skive/Viborg har, og den fremgår af den årsberetning, som organisationen lagde frem på årsmødet i Skive onsdag eftermiddag.

"Viborg Kommune har fokuseret utrolig meget på Apple-historien. Det har måske betydet, at de virksomheder, der allerede er beliggende i kommunen af og til kan få den oplevelse, at de virksomheder, der er på vej, er vigtigere end dem, der allerede er der," står der blandt andet at læse i årsberetningen.

Annonce

Dansk Industri har da også med beklagelse noteret sig, at Viborg Kommune nærmest er raslet ned på det såkaldte "erhvervsklima-indeks". Mere præcist fra en 21. plads til en 49. plads, og DI Skive/Viborg tilskriver den megen opmærksomhed specifikt på Apple en stor del af skylden derfor.

I årsberetningen slås det - atter - fast, at mange brancher fortsat har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Der uddannes stadig alt for få unge i erhvervsrettede fag, mener DI, og organisationen hilser med tilfredshed, at der fra flere sider bliver gjort meget for at tiltrække flere unge til erhvervsskolerne. Mercantecs praktikpladsgaranti til udvalgte fag er et godt eksempel herpå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Sigtelse: Psykisk syg mand forsøgte at dræbe med en 30 centimeter lang køkkenkniv

Navne

Mr. Fjends Cup fylder rundt

Viborg

Leder af Viborg-bosted efter voldsomt knivstikkeri: - Det kom helt ud af det blå

Annonce