Annonce
Viborg

Arbejdsgruppe skal se nærmere på erhvervs-klimaet

Viborg skal have et bedre image i forhold til både erhvervslivet og mulige tilflyttere. Arkivfoto: Preben Madsen
En bredt sammensat politisk gruppe skal - i samarbejde med erhvervslivet - se nærmere på, hvad det er, der ikke fungerer godt nok - og dermed få rettet op på Viborgs image.

Viborg: Som bebudet af borgmester Ulrik Wilbek forleden blev Viborgs dårlige placering i den årlige DI-undersøgelse (Dansk Industri, red.) af lokalt erhvervsmiljø diskuteret ganske indgående på onsdagens møde i økonomi- og erhvervsudvalget.

Og snakken om og erkendelsen af, at man har et imageproblem, resulterede i, at der blev nedsat en politisk arbejdsgruppe, der både skal beskæftige sig med Viborgs image på  erhvervsområdet og i forhold til mulige tilflyttere, men som også skal dykke længere ned i årsagerne til, at Viborg scorer så dårligt i DI-undersøgelsen.

- Man kan jo mene, hvad man vil om validiteten af den undersøgelse, men under alle omstændigheder står vi tilbage med et dårligt image, og det skal vi gøre noget ved, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Han understreger, at det ikke kun handler om, at man skal pudse sit image af, men man skal se nærmere på, hvad årsagerne er - og gøre noget ved dem.

- Det kræver jo en endnu tættere dialog med de enkelte virksomheder, så vi vil meget gerne opfordre dem til at skrive til os, hvis de møder noget i forhold til kommunen, der ikke er, som det skal være. Det vil gøre det nemmere at gøre noget ved det, siger Ulrik Wilbek.


Man kan jo mene, hvad man vil om validiteten af den undersøgelse, men under alle omstændigheder står vi tilbage med et dårligt image, og det skal vi gøre noget ved.

Ulrik Wilbek, borgmester


Annonce

Lær af andre

Også Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Niels Dueholm, bakker op om, at man nu laver et målrettet arbejde i forhold til kommunens image og forhold til erhvervslivet.

- Vi er jo nødt til at tage det alvorligt, for erhvervslivet er vigtigt for os allesammen. Derfor skal vi finde ud af, hvorfor så mange virksomheder tilsyneladende ikke finder, at kommunen gør det godt nok. Hvad er det, der præcist ikke er godt nok. Det skal vi have styr på, siger Niels Dueholm.

Han mener også, at man burde se endnu mere på, hvad man gør i andre kommuner for at få et rigtig godt samarbejde med erhvervslivet.

Niels Dueholm peger konkret på Thisted Kommune, hvor man med held i dialog med det lokale erhvervsliv har udviklet et godt samarbejde.

- Her ser det ud til, at kommunal service er kombineret mere hensigtsmæssigt med myndighedsopgaven, siger Niels Dueholm.

Den nye arbejdsgruppe består af Claus Clausen (V), Eva Pinnerup (S), Peter Juhl (K) og Kai O. Andersen (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce