Annonce
Læserbrev

Arbejdsmarked. Få en ung i job og betal mindre i skat

Annonce

Læserbrev: Det danske arbejdsmarked oplever i dag stigende beskæftigelse på alle områder, og ledigheden er rekord lav, men i Viborg har vi stadig en udfordring med en del unge, som ikke er med på vognen. De er hverken i uddannelse eller i job og modtager i stedet offentlig forsørgelse.

Det er nok overflødigt at fortælle, hvor store omkostningerne er især for de unge, men også for samfundet og vores kommune, hvis denne gruppe ikke kommer i gang.

De unge er selvfølgelig vidt forskellige. Der er enkelte, der bare skal have et kærligt spark og så ind på en uddannelse eller i job. Der er også nogle, der har så store vanskeligheder, at de skal have hjælp evt. i støttet beskæftigelse. Men der er også en stor gruppe midt i mellem, som har forskellige problemer, som gør, at de ikke lige smutter ind på en uddannelse eller i job – men som kan hjælpes i gang, hvis de får den rigtige indsats og gerne en personlig indsats. Den indsats er vi en række virksomheder, der gerne vil biddage til, i samarbejde med Viborg Kommune.

Kan netværk og personlige relationer så gøre en forskel? En mentor er en personlig kontakt, et menneske som kan sætte sig ind i de konkrete udfordringer, den unge har. En mentor kan måske være en hjælpende hånd i forhold til det sociale og faglige på uddannelsen eller jobbet og skabe en kontakt til et varigt job. Hver gang, en ledig/ung kommer i job eller uddannelse, giver de noget tilbage som skatteborgere, og vi har én mindre på offentlig forsørgelse i vores kommune.

Jeg håber også at se dig til konferencen om at få flere ledige, især unge i job. Det er tirsdag den 26. november på virksomheden AC - Hydraulic i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Viborg

Blå partiers kamikazekurs

Annonce