Annonce
Viborg FF

Assistenten inden første træningskamp: Stort set alle vil få spilletid

Nickolai Lund står for tiden, sammen med resten af trænerteamet, for træningen hos VFF. Arkivfoto: Morten Pedersen
Fredag eftermiddag spiller Viborg FF årets første træningskamp, når holdet drager en tur østpå og spiller mod AGF.
Annonce

Fodbold: Efter en kort vinterpause er Viborg FF igen i gang med træningen, og allerede fredag gælder det den første træningskamp i denne opstartsperiode.

Modstanderen er Superligaens tredjeplads AGF - og det er et meget bevidst valg fra VFF's side.

- Først og fremmest møder vi jo en meget, meget kvalificeret modstander i AGF, og det er jo det niveau, vi gerne vil prøve at matche os selv op mod over tid, og det er derfor, vi har AGF og FC Nordsjælland i de første træningskampe, siger assistent- og fungerende cheftræner Nickolai Lund, som ikke har Emil Scheel, Jakob Bonde og Jeff Mensah til rådighed til fredagens kamp.

- Scheel er stadig i et længere forløb, men Bonde og Mensah regner vi med at se på banen igen i næste uge, siger Nickolai Lund.

Udover de tre skadede spillere bliver det dog til spilletid for stort set alle.

- Det er den første kamp i "pre-season", så det bliver en kamp, hvor alle mere eller mindre kommer i spil og får minutter i benene. Det er meget normal kutyme i de første testkampe. Der er et par spillere, der får mere spilletid, fordi vi synes, de leverer godt, og fordi vi ved, at på det her tidspunkt har de flere minutter i benene end nogle af de andre, siger Nickolai Lund, som også vil rokere mellem stængerne i kampen.

- Det er planen, at vi skal have givet Lucas Lund nogle minutter i målet. Det har han brug for her i opstarten. Men vi kommer også til at se Can Dursun i kampen.

Annonce

Skal genfinde fundamentet

Men selvom det "bare" er den første testkamp, hvor mange skal have spilletid, så er der bestemt også taktiske ting, man skal have på plads.

- Vi skal have fundamentet på plads igen. Nogle af de ting, som vi var gode til i efteråret, dem tager vi de første spadestik til at genfinde her i den første kamp. Det er fundamentet i vores grundspil og fundamentet i vores defensive organisation, som vi gerne vil have på plads, siger Nickolai Lund.

- Jeg håber, at vi er solide og forsvarer i de momenter, vi skal det - men at vi også udnytter de muligheder, der kommer i kampen for at lægge et pres.


Det er planen, at vi skal have givet Lucas Lund nogle minutter - det har han brug for her i opstarten.

Nickolai Lund, VFF-træner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - nu skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce